the war must go on

tillbaka från sardinien till zürich. trött.

vissa handlingar man gör leder som alla vet till en annan handling som i sin tur leder till något och vidare går det. oftast när saker o ting går fel genom sina handlingar så kan man skylla på någon men vad gör man inte kan skylla på någon? jo, man startar krig. kring mot the banana flies.

mycket i schweiz är likt sverige, men långt ifrån allt. ett exempel något så simpelt som sopor. i sverige slänger vi sopor när papperskorgen är full. ibland till och med innan eftersom den luktar eller lockar till sig exempelvis bananflugor, även kallad ättiksfluga eller fruktfluga.

tyvärr så är det lite mer komplicerat att slänga sopor i schweiz. iallafall i zürich. först o främst måste man köpa speciella papperskorgspåsar i affären som är tillför sopor. sen så får man endast slänga de en gång i veckan. hur slänger man soporna då när man väl får slänga sopor? jo, varje gata har en gång i veckan en dag då man ställer ut soporna på trottoaren och väntar på att sopbilen ska hämta soporna (så vem ska man skylla på? vi kunde ju inte slänga soporna. är det landets sätt att hantera sopornas fel? hur gör alla andra schweizare som åker på semester? får nog återkomma med svar när jag har bott här lite längre).


eftersom vi har varit på sardinien en vecka och soporna var fulla men inte kunde slänga ut soporna på gatan än, då det inte var vår gatas sopdag, fick soporna stå hemma = vi hade en veckas party för bananflugorna. de hade det så skönt o bekvämt att de bestämde sig för att stanna där och föda deras ungar. de äckliga små flugorna kläcks och blir feta, och lägger nya ägg och runt går det. läste nyligen att en honfluga kan lägga upp till 500 ägg på en vecka.

det var min mardröm när vi kom in i köket tidigare ikväll. jag o mathias ställde, till flugornas besvikelse, snabbt in festen och bestämde oss för att vi inte ville ha gäster som inte var bjudna.


blä, blä, blä....


det finns djur och insekter som jag har stött på i mitt liv som jag faktiskt avskyr och tycker är äckliga och vidriga. listan är inte lång. bara för att jag är på så fantastikst bra humör så ska jag dela med min underbara lista.

lindas hat mot djur/insekts lista:

- råttor

- kråkor/vilda duvor som man ex. finner på torg och marknader (dessa avskyvärda djur äter vad som helst. jag vet faktiskt inte ens om råtter är snäppet bättre än dessa motbjudande fjäderfän)

- kackelackor

- silverfiskar (egentligen ganska harmlösa, men ger mig ändå ryssningar när jag ser dem)

- myggor

- och som nykomling på min lista...(spännande, vad kan det vara för något?hmmm? gissa kära läsare)...BANANFLUGOR


berättar mer om vår vistelse på sardinien när jag är på bättre humör.

peace


början av zürich

zürich, nu är jag här. ett nytt liv i ett nytt land. vi får se hur det går. vi har haft ganska hektistk dessa dagar sen vi kom hit sen i fredags. dagen vi landade störtregnade ner och både jag och mathias blev helt blöta plus bagage. vilket välkomnande.


söndagar är de flesta butiker och affärer stängda i schweiz, så vi åkte iväg till rheinfall, schweiz största vattenfall. det var en ganska stor skilland på detta fallet mot tännforsen och ristafallet i åre. de svenska forsarna var mysigare eftersom det var mer natur runt om medan rheinfall var välbesökt av turister och industriområde. se skillanden på bilderna nedan.


                        tännforsen, åre                  ristafallet, åre                     rheinfall, schaffhausen
   
 jag blöt vid rheinfall   

igår var vi på ikea, typiskt svenskar som är utomlands...

men vi skulle köpa en extra garderob för mig och sen självklart mat från sverige och en varmkorv i slutet av alla inköp.

mathias står i kö för att köpa korv med bröd...mums!på kvällen var vi helt slut efter att ha satt ihop garderoben så vi gick ut och köpte varsin kebabrulle och satte oss vid sjön och såg på den vackra utsikten.


idag har vi haft toppen väder fast nu på kvällen började det regna med blixt och åska. det åskar helt otroligt länge och högt här, som när jag bodde i guangzhou, kina, ungefär.


vi har äntligen bokat vår semester resa och det blev till slut sardinien. ett fyrstjärigt hotell vid Costa Esmeralda. hoppas det blir en toppen resa.


familjehelg

haft en underbar helg med min familj. de kom i fredagskväll och jag hämtade dem på tågstationen. vi åkte hem till min lilla och stökiga lägenhet och pratatde och tittade på film. alla gick o la sig strax efteråt och somna på momangen. dagen efter åkte vi in till stan och hämta min äldre syster för att åka till gamla stan för att äta den bästa dim sum "zhao cha". men sen börjarde det regna och regna men det hindra inte oss för att shoppa för det.


på kvällen åt vi god tapas på bar olé olé. mumsigt. senare åka sandra o philip med mig hem. vi var helt galna och dansade helt vilt. eller jag o sandra iaf medans philip mest skratta.


söndagen hjälpte sandra mig att packa en del på förmiddagen innan vi alla tre gick till vällingby centrum för att göra en liten shopping runda. vi åt en gigantisk lunch ganska sent och tog tunnelbanan tillbaka hem och fortsatte packa plus att vi tittade på you're not messing with zohan. rolig...


som sagt så har jag haft en underbar helg med familjen och jag är glad att nästan alla stannar ett tag till. tråkigt att pappa var tvungen att åka hem :(


RSS 2.0