mammas mumsmums bullar

måndagen börjades med att springa 3 km i skogen. som bonus fick jag blåsor på mina fötter efteråt. nice...


som ni kanske redan vet så lagar min mamma den bästa maten som finns och idag gjorde hon de goda "banh bao" (på vietnamesiska) eller "dai bao" (på kinesiska). det var super gott men så mycket jobb för några bullar. det kan jämföras med svenska kroppkakor men de är mycket godare. i kina och vietnam äter man de exempelvis till frukost eller lunch. det är vita bullar fyllda med kött. det finns olika varianter på dessa bullar. det finns även de helt utan fyllning som heter "mantou".


vanligtvis köper jag dessa bullar i asiatiska butikerna men om man får nybakade av mamma säger man inte nej precis. yummi, yummi, mumsfilibaba! jag passade faktiskt på att lära mig hur man gjorde "dai bao" så en dag ska jag lägga upp bilder på mina egna men idag får ni nöja er med min mammas.


bullarna görs för hand. degen kavlas ut och fylls med fyllning som består
av köttfärs, lök och shitakisvamp. knyts sedan skickligt ihop
 



bullarna läggs sedan i ångkokaren i för att tillagas


efter cirka 10 minuter i ångkokaren är bullarna klara för att njutas...mums


future boy conan

har denna helgen fått tag på den manga animerade serien future boy - conan. om man gillar manga så gillar man conan. den sändes i japansk tv år 1978 med 26 avsnitt och är regiserad av hayao miyazaki. några andra filmer som han regiserat är my neighbor totoro, kiki's delivery service och den bioaktuella porco rosso. jag trodde att dessa filmerna som visades på svensk bio var nya men det är det inte. dessa filmerna gjordes under 70-90-talet. det som är nytt är väl att
filmerna har översatts till svenska. om ni gillar manga så se filmerna om ni har tillfället att göra det någon gång.


second hand

jag är just nu o hälsar på mina föräldrar och syskon i ljungby. det är mysigt att vara hemma och man får alltid mammas goda mat. det kan knappt blir bättre. igår var alla i familjen lediga så vi åkte till växjö för att lillsyrran skulle få shoppa loss lite. de har precis öppnat upp en monki butik och det var fullt med människor där inne. värre än i sthlm. jag hitta inget speciellt men hitta lite kläder på ett sport outlet åt m. käkade god hamburgare vid lunch på max.


idag klippte jag mitt hår, inte mycket alls, man ser knappt att jag har klippt mig. sen stack jag o mamma ut till centrum för jag ville gå på deras kända second hand butik som bara har öppet lördagar. det var verkligen fullt med saker. bland annat hittade jag en av mina gamla stickade tröjor där inne för 20 spänn. det var kul att hitta sina gamla kläder ibland.


hittade en supersnygg bänk för 40 spänn som skulle vara perfekt på min förra detta balkong. iofs skulle den nog också få plats på min nuvarande balkong men lite svår att få ner till zürich.


hela stan var idag en stor marknad. bara second hand kläder fast för baby och barn. men jag hittade tajts på lindex som var på rea och snygga. träffa även på en av mina mostrar i stan. senare gick jag, mamma och lillsyrran till maxi för en korv till lunch...yummi...


lillebror dricker fanta på max

lillebror dricker fanta på max

supernatural

nu är jag helt fast. jag har sett alla avsnitt av supernatural det finns och jag väntar bara på att få se fortsättningen. det är ju hur spännande som helst. och jag som verkligen inte brukar se på så många serier. men m är lite hooked så det blir helt enkelt att man fastnar.


tyvärr tror jag att många har missat serien eftersom de två första säsongerna gick på svt. nu har visst kanal5 köpt in säsong tre och visar den nu. jag väntar ivrigt att flera avsnitt av säsong fyra ska släppas i usa. det är bara till att vänta helt enkelt...och förresten, jensen ross ackles är riktigt snygg :)


lady hamilton hotels afternoon tea

kom hem nyligen från afternoon tea med mina vänner. det var så mysigt och så gott.

se på bilderna, behöver jag säga mer? sconesen var varma och smakade helt underbara. snittarna var lite torra, annars goda. men lemon curd och cream cheese orange var bäst. sen var ju även kakorna väldigt goda. det fanns inte en uppsjö av olika tesorter som jag trodde det skulle vara men det var ändå helt ok. atmosfären var mysig och det fanns inte många platser men något som förstörde omgivningen var att de hade en luftkonditionering som lät för mycket och blåsta väldigt kallt plus att det var lite omständigt när man skulle betala. men allt som allt skulle jag ge det en fyra av fem prickar om jag hade haft någon sån omdömes guide. gå dit o testa, det var värt pengarna. om inte så var mitt sällskap den bästa!


www.ladyhamiltonhotel.se/afternoon_tea.asp


 

 


marknad

idag började jag dagen två stekta ägg till frukost med ett bröd och sen framför datorn för att få klart mitt jobbansökningsbrev.
 
efter lunchtiden (utan att ha ätit någon lunch) kände jag för att gå ut en runda.

gick en bra bit på sveavägen tills jag insåg att min plånbok låg hemma på skrivbordet. bara till att vända hem igen. när jag var vid drottninggatan så ångrade jag mig nästan att jag hade gått ut. det var fult med folk. så jobbigt.


jag gick till monki för jag var sugen på en t-shirt. deras tröjor är verkligen sköna och motiven är väldigt jag helt enkelt. gick sedan vidare mot gamla stan men jag fastnade vid sergles torg. under hela veckan har jag vetat det är det någon sorts internationell marknad där de säljer massa saker från olika länder. det mesta var ju mat, men det var faktiskt ganska kul att går runt där och titta. jag lekte helt enkelt turist. nästan som en japansk turist. jag tog bilder på nästan allt jag såg. nästan. men jag bara älskar att fotografera. särskilt när något är riktigt snyggt också. till jul önskar jag mig faktiskt en ännu bättre kamera.


på marknaden sålde de väldigt goda saker som franska korvar, ostar, kakor och holländska små crépes och belgiska våfflor. det fanns även ett stånd med godis, godis i massor. det var verkligen mysigt och ett bra initiativ från stockholm stad eller vem det än nu som har satt igång projektet. om du har vägarna förbi sergles torg så bör du besöka det. tror det är sista dagen imorgon men jag är inte säker.



imorgon ska jag träffa mina vänner på "afternoon tea" på lady hamilton hotel.

så engelskt sa min lilla syster. så mysigt säger jag :D

alla bilder är tagna idag från marknaden. enjoy!

          

stockholm stadsbibliotek

idag har jag varit på af för den obligatoriska mötet. det var det tråkigtaste jag har varit med om på länge. men efteråt gick jag i stan i tygaffärer och panduro för jag skulle hitta snygga stenar för att göra smycken. hittade en massa coola knappar som blir bra som smyckhänge. gick sedan hem för att äta lunch. jag var dödshungrig så det blev pyttipanna med ett stekt ägg och ketchup. var snabbt inne på lidl på sveavägen och handlade. jag vet att jag har lovat att inte gå o handla där men nu har jag verkligen inte så mkt pengar och tänker spara så gott det går.


efter lunch gick jag snabbt över till stadsbiblioteket för att hitta några böcker som kunde ge mig flera idéer och lära mig att göra bättre smycken. jag gick även och tittade efter tyska kursböcker så jag kan sitta hemma och plugga själv. hittade några bra böcker faktiskt. fann "german for dummies" och jag tycker den är toppenbra att lära sig med. fundera på att köpa just den för jag inte kan ta med mig en lånebok utomlands precis. sen fann jag även några filmer och skivor på barnavdelningen.


jag har alltid varit en stor "fan" av bibliotek. varför köpa en massa böcker och andra saker som man kan finna på biblioteket gratis? finns det något bättre än bibliotek? det är alltid så mysigt med tusentals böcker. stockholms stadsbibliotekt är verkligen en av de finaste som jag har varit i. det är stort och pamigt med en viss respekt som man har när man stiger in. den runda formen är ju också väldigt orginell. ångrar jag kanske lite att jag inte utbilda mig till bibliotekarie istället?


har inte lyssnat så mkt på franz ferdinand förr, men lånade två skivor och tycker han är väldigt bra faktiskt. har även idag fått tag på gabriella cilmi och katy perry. väntar på natasha bedingfelds nya skiva också.


shopping dagarna lång

mår nu äntligen bättre och är i stockholm igen. måste fixa en del saker innan jag kan åka ner till min älskling igen. igår var några tjejkompisar på besök och vi delade på 2 flaskor lichie bubbelvin och 2 rödvinsflaskor. det var väldigt trevligt och mysigt, tack för en trevlig kväll tjejer. mat lagades också så klart men när man mixar i chevré så kan ni glömma att jag äter det...bläää.


i fredags var jag även på en shoppingrunda med kattis. det blev ganska mycket handlat, inkl. min vinterjacka. äntligen har jag fått en ny vinterjacka som jag kommer att ha i evigheter. var och shoppade idag också och mycket som köptes blev på alla mina presentkort jag har fått. nice med presentkort!!!


nya höstfärger som märks starkt på h&m är petrolgrön och mörklila. det är snyggt men de ska alltid överdriva så mycket när det är några färger som är inne. jag råkade hitta en väska i petrolgrön som fanns in en liten butik på rehngatan som säljer väskor och smycken. och sen hittade jag en så cool mössa på monki i pretrolgrön också så jag kunde inget mer än falla för grupptrycket. idag inhandlade jag även en matchande halsduk och vantar till mössan. det är ju faktiskt himla kallt i sverige. jag höll på att frysa ihjäl när jag hade landat i torsdags på skavsta. men hösten verkar ha hunnit ikapp södra europa också ser jag nu. hoppas det inte är superkallt tills jag kommer hem igen.


doktor besök

väntar på att tiden ska gå snabbare så jag kan komma till doktorn. mår verkligen inte något vidare...

die lange nacht der museen

i lördags var vi på "die lange nacht der museen" i zürich. många museum är öppna mellan kl. 19-02. det regnade hela kvällen och natten vilket inte var så roligt när man ska gå runt på stan. men vi upptäckte snart att det gick bussar till de olika museum. tyvärr stannade bussarna inte precis utanför museumen så man var tvungen att gå lite. det var dåligt skyltat så det var inte det lättaste att hitta alla museum man ville se. det första museum var sukkulenten-sammlung, som var en kaktussamling i ett växthus var det häftigaste vi besökte på hela kvällen/natten. vi besökte även ett som heter kulturama som handlade om människan och en leksaksmuseum som var lite läskig med alla gammla dockor ect.











carrie i paris

äntligen har jag fått någonlunda bukt med dessa läskiga bananflugorna. hittade på antiximec hemsida om att man skulle göra en "häxblandning" som lockar till sig bananflugorna och tar kol på dem.


recept:

en del vatten

en del honung eller sirap

en del vinäger

några droppar diskmedel


blanda till och låt stå så kommer de äckliga flugorna till blandningen och druknar.


jag är mycket överaskad över att jag har denna veckan gått upp ganska tidigt, när jag inte behöver det, och gått ut och joggat längts med zürichsjön. tre dagar av fem är inte dåligt, för att vara jag.

annars händer det inte så mkt här hos mig faktiskt. har tittat klart alla avsnitt på sex and the city och försöker fixa till mitt cv men har inte de rätta verktygen för att göra klar den.


mest av allt så saknar jag sverige, min familj och vänner så otroligt mycket. pust...

om ni har sett de två sista avsnitten av sex and the city så kan ni kanske tänka er att jag är som carrie i paris helt ensam utan familj eller vänner. ungefär sådär känner jag mig men klart, min situation är lite bättre än hennes förutom den ekonomiska situationen. hon har ju hur mycket pengar som helst o shoppar järnet.


so family and friends, tro inte att jag levar loppan här. jag saknar er verklingen, verkligen jätte mycket. så mycket att det gör mig ledsen i hjärtat. älskar er alla.


imorgon är det lördag och det är "die lange nacht der museen" i zürich. det är faktiskt väldigt häftigt. för 25CHF per person är massa museum öppna från kl.19-02. man ser museumen på ett helt annat sätt på natten. tänk er gå på zoo tillexempel på kvällen när det är helt mörkt, vissa delar är upplysta, och man får nästan gissa sig till vad det är för djur framför dig. det är ganska coolt faktiskt.
 



elefant familj från zoo zürich


förra lördagen fyllde jag år och på kvällen gick vi och åt en big mama burger :D och den var verkligen big.


   fast den är för två personer....


SENARE UNDER DAGEN

förresten, under de slappa dagarna under parasolen och solen i sardinien så läste jag klart boken "fördjupade studier i katastroffysik" av marisha pessl. det var en toppen bok men, det kommer alltid ett men. jag fattar inte slutet. kan någon förklara för mig? om du har läst boken och förstod slutet, snälla förklara. för jag fattar inte.


 


sardinien

sardinien, vad ska jag säga. det var underbart vackert och vattnet var helt otroligt. badade en hel del och snorklade ännu mer. det fanns så mycket att se under vatten. hittade småkräftor, räkor, sjöstjärnor, sjöborrar och tusentals med fiskar.



det vackra vattnet i nord sardinien

maten var typiskt italiensk mat som pizza och pasta men med inslag från havet. massor av musslor, snäckor, kräftor, räkor och hummer. roligt att först tittar vi på dem o sen käkar vi dem. hahaaahahhaa...



den bästa måltiden jag åt på sardinien


vårt hotellel var ett 4-stjärnigt hotell som var superfint. hela personalen var inte supertrevliga men det var helt ok och det bästa var ju att vi hade två stränder för som bara var för gästerna som bodde på hotellet och ett flertal vikar som man kunde hoppa in i. i stort sett fick vi vikarna för oss själva. alla låg o pressade i solen för att bli brun. det är verkligen helt galet vad de ligger o pressar. jag låg i solen en dag o resten av resan försökte jag finna skuggiga platser. något annat som jag inte gilla var att de bytta handdukar och lakan varje dag. helt onödigt. något som jag gillade var att det fanns 7 pooler :) tyvärr var vattnet kallare där än i havet så jag badade mest i havet. men det var inte fel att ta en svalkade dopp i en av poolerna heller.



bild på hotellet och från hotellet

vi hyrde bil i två dagar för att ta oss ifrån baia sardinia (som var en superliten ort, kan man ens kalla det för en ort?). kom iväg för att mathias ville vindsurfa och sen hitta vi en annan strand där vågorna var så stora att man nästan höll på att drunka faktiskt. men det var sååå roligt att hoppa i vågorna.


 


solnedgång vid rena major


RSS 2.0