japonais soir - tokyo by night



bild: privat

torsdagkväll när jag o s sitter på t-banan, kommer vi på att vi ska bjuda familjen Pihlträd på en japansk afton på fredagen. mat blev såklart sushi (efter en misslyckad sushimiddag hemma hos dem för några månader sen :S ), japansk musik, japanska fraser som vi hade printat ut för att lära oss lite japanska och saké.
det blev verkligen en japonais soir á la dang :)

Sayonara så länge!

 


bild i repris

bild: privat

jag är riktigt trött ikväll. önska jag kunde lägga mig nu med min nya elle mat & vin tidning i soffan o bara njuta. tre kvällar kvar att plugga, kämpa, kämpa att hålla ögonen uppe.

en repris men vacker bild jag tog för knappt ett år sedan uppe i de schweiziska alperna, i den lilla byn bettmeralp. hur underbart som helst! kanske den extremvita snön i det soliga vädret på bilden piggar upp mig? nä, jag längtar till vår och sommar. gör inte ni det?

Here I come London

inte mycket bloggande nu när tentan närmar sig. sista tentan o sen är det över förhoppningsvis. inga omtentor :S *håller tummarna*

för någon dag sen bokade jag resa till london :D äntligen kommer jag iväg. åker i april och jag bara längtar!

london, baby, london! here i come!!!


projekt efter projekt

 

bild: privat

ännu ett projekt startat.
eller jag tror jag har startat många projekt i huvudet och gör lite av varje hela tiden. är ganska rörigt hemma emellanåt.

är ni som jag? jag kommer på en sak och börjar dra fram massor av saker för att göra detta och sen så plötsligt kommer jag på en annan sak och börjar dra fram saker för den andra idén jag hade...
känns lite kaos-aktigit men jag tro jag har ganska bra koll...eller?


alla projekt jag har på gång eller vad jag kan komma på iaf:
1. badrum grön
2. klara marknadsföringstenta (& ev. gå på fortsättningskurs?)
3. väggdekoration
4. sätta ihop tablett till matta på balkong, bör vara klar till sommaren
5. kökfint
6. sy klart mina väskor
7. klä om köksstolar
8. bokhyllsortering
9. källarstädning


tror ni jag hinner blir klart med allt detta innan nästa jul?
sitter dock med tenta ångest igen...ska jag verkligen fortsätta plugga?


ny syster?


bild: privat

i söndags hittade jag min tredje syster. på tekniska museum.
jag var sugen på att gå på museum i söndags (konstigt nog är jag det ganska ofta just på söndagar), så det blev en lång och kall promenad på djurgården och sedan vidare till tekniska museum. det var superroligt där inne. massa experiment och pyssel. och där inne, träffa jag henne, min tredje syster. knasigt va? jag har ju bara två systrar annars.
 
jag o lillsyrran stod på varsin sida av en spegel som var uppdelad och här ser ni resultatet av min nya syster :P

goodie bag á la asia




bild: privat

igår var jag ute i tullinge på födelsedagskalas! det var mkt trevligt fast jag höll nästan på att frysa ihjäl på vägen från pendel till kalaset. o ungefär samma sak hände på vägen tillbaka till pendeln. brrrr...kallt!
visste inte riktigt vad jag skulle köpa som present. så det blev en goodie bag á la asia!


egna sushin på trettondagen



bild: privat

på trettondagen, när det var helg mitt i veckan tyckte jag att vi hade tid att göra lite godare mat. så jag o s lagade egna sushi. det var blev jättegott o massor av sushi. det blev faktiskt lite för mycket till och med. men ack så gott :D

knaperstekta kycklinglår med lätt mosad potatis och tomater


bild: privat

igår skulle jag laga något speciellt till mig och lillsyrran. tänkte att jag skulle laga något från jamie olivers kokboken som jag fick i födelsedagspresent. det blev knaperstekta kycklinglår med lätt mosad potatis och tomater och det smakade jättegott! och det var så enkelt att tillaga också.


eftersom det var så lätt och gott tänkte jag att ni, kära läsare, också skulle få ta del av rätten. dock har jag ändrat lite i receptet vilket jag brukar göra när jag lagar mat efter recept :D


idag blev det hemmalagad sushi idag, men bilder på det kommer en annan gång...


4 portioner


800g färskpotatis, skrubbad
flingsalt och nymalen svartpeppar
12 urbenade kycklinglår med skinn
olivolja
600g körsbärstomater, gärna olika färger och former
bladen från en knippa oregano
4msk fin jungfruolja
rödvinsvinäger ( jag tog vitvinsvinäger för det var det jag hade)


lägg potatisen i en stor kastrull med kokande, saltat vatten och koka tills den är färdig.


sätt under tiden ugnen på 200 grader. skär kycklinglåren i tre bitar vardera och lägg dem i en bunke. gnid in köttet med olivolja, strö salt och peppar över och blanda väl. hetta upp stekpannan, lägg kycklingen i pannan med skinnsidan ner. stek på hög värme och vänd köttet ofta tills det är nästan genomstekt, cirka 10 min.
lyft över kycklingen med hålslev till en ugnsfast gryta eller form.


stick små hål i tomaterna med en vass kniv. lägg tomaterna i kastrullen där potatisen kokar (när potatisen är färdiga om 1-2 min). låt tomaterna koka med potatisen. sleva upp tomaterna och låt de rinna av och svalna och dra av skalet. tomaterna smakar så mycket mer då. potatisen är också färdig, låt rinna av i durkslag, mosa den sedan lätt genom att trycka på varje potatis med tummen eller en gaffel.


stöt det mesta oreganon i mortel tillsammans med en nypa salt. tillsätt olivoljan, en skvätt vinäger och lite peppar och stöt igen. häll kryddröran tillsammans med potatis, tomater och resten av oreganon över kycklingen. blanda väl. sprit ut alltsammans i ett lager i en lagom stor ugnsform och stek i ugnen tills alltsammans har fått fin färg, cirka 40 min.


good luck! 


olé olé vs. mamas & tapas...vilken är bäst?

idag hann jag inte göra något med projekten som jag har. har en liten lista på alla projekt som kommer att komma upp här. tänkte lägga upp det igår men blogg.se var såååå seg så jag orkade inte sega med sidan.

idag hade jag jättemkt att göra på jobbet som alla dagarna innan jul och mellandagarna. jag kan inte förstå vad folk ringer till oss. lågkonjunktur? knappast! inte om man hör hur många som ringer oss...

iaf, det jag ville berätta är att jag var på mamas & tapas och åt middag nu ikväll med två av de sötaste vännerna man kan ha! jag ville först till olé olé, en annan tapas bara som bara är den bästa i stan, men det är så litet där och alltid fullbokat. jag tänkte att det ev. skulle vara något bord ledigt eftersom det var en måndag men tyvärr...

jag var lite skeptisk mot mamas & tapas efter att ha ätit där förr, men otroligt nog så var det överraskande bra! så om det är fullt på olé, gå till mamas! :)

tack för en underbra middag tjejer! nu är bara pärlorna i mitt liv!

bild: http://mamastapas.gastrogate.com/ (sorry ingen egen gjord bild idag...för trött *gäsp*)



project bathroom green


bild: privat

nu när det är ett nytt år och ett nytt liv börjar för min del så har jag startat små projekt för att jag inte ska tänka så mkt på allt runt om. ett av projekten är att göra om mitt badrum. allt ska gå i gröna toner. har idag varit i stan och gjort en del fynd för projektet.

fann snygga handdukar på hemtex, bra glas som tandborstglas på indiska och lyktljus på in & finn.
det kommer nog ta lite tid tills hela badrummet är klart, men därav kallas det för projekt eller hur?

 

 


i väntan på en varmare nytt år

bild: http://www.saipua.com/

god fortsättning på det nya året alla mina vänner!
jag tycker om snön men jag älskar våren...januari och februari spring, snälla, spring! jag längtar efter sol, gröna knoppar och kjolar!

visst blir man helt salig när man ser så vackra och varma bilder? jag bara längtar...


RSS 2.0