är jag sexton?

idag ska vi laga egna sushi. det är inte ofta vi gör det eftersom det är lite komplicerat men det är faktiskt ganska kul o ett bra sätt att umgås tillsammans. åkte först till lin hua, en asiatisk butik, för att köpa basvarorna. det är där jag hittade de nyångkokta cha sio bao som jag sist inte vågade köpa. jag köpte faktiskt två styck idag o ska smaka på dem lite senare. kände mig inte särskilt hungrig när jag köpte dem. de som äger butiken verkar vara kineser så jag snackade madarin med dem. men de kunde visst också kantonesiska. vad skönt :D


jag ville även ha japansk öl till sushin ikväll med de hade inget på lin hua, bara kinesisk o så sake. tänkte köpa sake men jag vågade inte för tänk om det inte smakar bra??? där var jag feg igen. andra gången, nu får jag slute upp med att fega ut hela tiden. var snabbt inne på coop istället o kollade om de hade något japansk öl, vilket de hade.


här i schweiz säljs öl, vin o sprit i vanliga mataffärer. åldersgränsen till att köpa öl o vin är 16 och starksprit 18. nästan varje gång jag handlar öl eller vin frågar de mig hur gammal jag är. o idag var det inget undantag. jag kan förstå att jag blir frågad i sverige där man måste visa leg om man är under 25 o jag kanske ser ut att vara under 25 år men 16??? ser jag ut att vara under 16 år gammal??? kan man bli annat än sur?

får en uppdatering på hur sushin blev!!! ha en trevlig lördagskväll!

bild: alla ingredienser till sushin ikväll


fespo mässa o tappade nycklar

igår var jag på fespo mässan och kolla upp alla resebyråer som jag skulle kunna tänka jobba hos. det var faktiskt ganska roligt. roligare än vad jag hade tänkt mig. ett plus var att jag fick gå in gratis. fick en gratisinträde precis när jag skulle köpa biljett för att komma in.


om man jämför med tur mässan i göteborg och med fespo mässan måste jag medge att vi är mycket bättre på att sälja i sverige. de var rent av lite otrevliga på denna mässan här. men jag fick med mig det jag ville plus en del information om bettmeralp som vi ska till i slutet av februari o åka skidor i en vecka och ett glas bubbel vin som gjorde mig smått glad i hågen o snurrig.


innan jag åkte till mässan hittade jag en av mina grannars nycklar sittandes ute på hennes brevlåda. eftersom hon inte var hemma skrev jag en lapp o hängde den på hennes brevlåda. hon ringde mig senare o var jätteglad över att jag hade hittat nycklarna och tur eftersom vem som helst hade kunnat ta dem o gått in i hennes hem o snott allt.



blid 1. en stor uppblåsbar elefant som jag tyckte var supersöt
bild 2. översikt över mässhallen vid ingång o hiss
bild 3. denner affären har visst en resebyår oxå...skumt...men de bjöd på bubbel, så varför inte???


 






新年快樂 - gott nytt år

   idag är det den kinesiska nyårs dagen! önskar er ett riktigt gott nytt år!



lenzerheide

efter en helg i lenzerheide har jag träningsvärk i hela kroppen o känner mig allmänt trött. jag har efter knappt en halv dag tillsammans med en skidlärare lärt mig att åka någonlunda bra skidor. efter en dag utan skidlärare men massa hjälp av mathias o hans syster så har jag kunnat åka ganska bra nerför backar och jag är stolt!


har haft en helt underbar helg med sol, snö och skidåkning. hela mathias familj och vi hade fått låna en charlet (schweizska stugor) över en helg. huset var så stort, det bestod av fyra våningar, sju sovrum, tre vardagsrum, tre toaletter, två badrum, ett kök, bastu, stor vind, garage.....vad mer ska man säga.


här kommer lite bilder från helgen!








le pain quotidien

i söndags var vi på en promenad i stan. det är ganska dött överallt eftersom inget är öppet här på söndagar. men vi gick förbi fika stället le pain quotidien och bestämde oss för att ta en fika där inne. det var mysigt o hemtrevligt o allt i trä. jag beställde en varm chocklad o en brownie som var mindre god. mathias pain au chocolate var mycket, mycket godare.


om man är van vid goda bakelser i sverige ska man aldrig ens försöka jämföra dem med de schweiziska. vissa kakor o bakelser ser hur delikata som helst men de smakar långt ifrån vad det skulle smaka i sverige. så om man är sugen på en bakelse eller något så får man helt enkelt baka själv. är det inte dags för semlor snart?


på le pain quotidien kunde man köpa honung, sylt, olja, deras egen te och kaffe och biologiska bröd. om ni någon gång har vägarna förbi en le pain quotidien, som finns lite överallt i världen, ska ni ta chansen att gå in o ta en kaffe eller vad som bara för att njuta av den mysiga atmosfären och inredningen.




supermassive black hole

jag bara älskar denna låten från muse. det än ännu bättre när man får höra låten i scenen från twilight när de spelar baseball. diggar låten grymt mkt. den går på repeat i min mp3 spelare. 

yeeahhh!!!





fegis linda

tidigare idag var jag på loppis. det var roligt att gå runt där för det fanns så mkt att titta på men inget värt att köpa tyvärr.


sen gick jag vidare o hamna i en matbutik som sålde lite olika saker från andra länder. jag hitta till min glädje färska rödbetor, som inte säljs i vanliga butiker här, libanesisk pitabröd som jag har längtat efter och annat smått o gott. det var riktigt roligt där inne så jag stannade kvar ganska länge bara för att titta på sakerna.


gick sen vidare o hamna i en asiatisk butik som jag inte har varit i förr. o där fann jag att de sålde färskångade "bao". mums tänkte jag, men vågade inte köpa, tänk om de är äckliga? berättade för mamma precis via msn o hon sa att jag skulle ha köpt för att smaka. fegt av mig eller hur? får väl vara lite modigare för nästa gång.


här kommer bilder från loppmarknaden!

ser ni på bild nr 4 en liten koala längt upp till vänstra hörnan, en sån hade jag o min syster när vi var små :D








 


tikka tikka music

efter träningen idag gick jag förbi musikhug, en butik som säljer cd skivor, instrument, filmer ect. det coola med stället är att man kan ta vilken skiva du än vill o sätta dig o lyssna på skivan hur länge du vill. o du får ta o lyssna på hur många skivor som helst.


jag var ute efter lite musik som piggar upp och inte är så deppigt och lågt. musik som gör en glad helt enkelt. o nu när det är massa rea på skivor här kan man ju passa på eller hur.


jag hittade till sist en bra skiva faktiskt. club tikka! lite funky musik som verkligen piggar upp mig. o bara för fjuttiga 5 chf! jag har nog inte köpt en billigare skiva ever.


snart blir det fiskfilé på toast med god kesoröra. mumsfilibaba!





a piece of cake

det blev ingen jobb på mässan idag. istället vakna jag med magsmärta o försökte sova vidare vilket jag gjorde.


i julklapp fick jag leilas nyaste kokbok, a piece of cake, som jag hade önskat mig. jag har under många dagar suttit o bläddrat i boken för den är så fin o mysig. i lördags var jag sugen på att baka kanelbullar och så tänkte jag att ev. kanske det finns ett kanelbullsrecept i boken, vilket det fanns. jag bakade bullarna enligt receptet o de blev väldigt goda men det smakar inte riktigt kanelbullar som jag ville att de skulle smaka.


men det finns massor av andra olika recept på kakor o bröd som ser delikata ut. o jag tvivlar inte att jag kommer testa nästan alla :D


onsdag

dagen började tidigt för mig. jag brukar inte vakna förrän halv tio annars o idag var det kl sju. bläääääääbläääbläää. sen var det iväg till mässan och hjälpa till med belysning och golv. det tog hela dagen. imorgon blir det tillbaka till mässan troligtvis istället för att passa barnen. jaja...jag ska smyga runt o ta lite bilder på de andra mässutställare så ska ni få se vad man säljer för skumma saker till affärer.


väntar på mathias ska komma hem för att äta middag. en sen middag idag igen. men medans jag väntar sitter jag o småäter på en god gruyere och vin. mumsigt!

det blir inte bara broccoli....lax och potatismos kommer till oxå


 


secret food

äntligen visade sig solen här i zürich. det har varit tjock dimma över staden i minst en vecka nu o idag sken solen när jag vakna, vilket inspirerade mig till en promenad längt med sjön.


det är snart dags för onaris mässan (säljs massa krimskrams till affärer) här och självklart ska swedish design vara med. men det betyder oxå mkt jobb för hela familjen. så imorgon ska jag dit o hjälpa till o mäta o lägga golv. o torsdag ska jag passa de små busbarnen för att deras mamma ska hjälpa till på mässan. så kattis, från noll till två för mig för
en dag iaf :D


har på senaste tiden hunnit läsa en del böcker. läste nyligen klart "den hemlige kocken" av mats-eric nilsson. om man inte har tänkt på vad man stoppar in i munnen så lär man göra det efter att läst boken. det är faktiskt äckligt med tanke på vad som säljs ute i affären och att vi äter det. jag har börjat titta ganska noga på innehållsförteckningen och försöker välja bättre råvaror. men jag måste ju medge att det är svårt. det finns inte många varor som inte innehåller en E-nummer ingrediens. läskigt egentligen.


jag försöker köpa ekologiska matvaror men det är inte lätt det heller. den ekologiska är mkt dyrare än den vanliga. o maten är redan tillräcklig dyr här. så jag försöker men det går inte alltid. men jag gör mitt bästa.


en läsvärd bok, men jag tror att man måste vara lite realistisk oxå o inte bara blint gå efter vad som står i boken.


får jag tårta nu?

sorry måd men min dator är kaput så ingen tillgång till photoshop. så det blev ett enkelt kollage i paint istället.
tror du får en bra dag för det!


ajajaj

var o åkte snowboard igår. det var minst två år sen jag åkte sist så det är bara till att ta allt om från början. o skit vad jag ramla o slog mig! idag har jag världens smärtor i kroppen. min träning idag kan jag bara glömma. som tur är så har jag införskaffat mig en hjälm så jag inte slår ihjäl mig när jag jag rullar nerför backen. den höll mig varm om huvudet också i det kalla vädret. visst är den fin?


men det var superfint väder uppe i bergen igår. solen sken på för fullt o man fick ju lite färg på ansiktet trots allt. ha en bra dag!



bilden är från http://ridetsg.com/



robot

tog denna bilden i förra veckan. om ni gillar tecknat så kanske ni kan gissa vem jag tycker denna figur liknar?
gissa, gissa, gissa!!!


en kall tisdag

i söndags var jag o mathias på en promenad i uetliberg. det var riktigt vinterkallt o vi hade långkalsonger o flera lager med tröjor för att inte frysa. men jag frös ändå. men det var en helt underbar promenad och snön låg tjock ju högre vi kom. särskilt när vi var uppe i tornet.


igår började jag med mina tyskalektioner igen. det var iskallt ute när lektionen var slut o jag gick hem i högsta tempo. idag är det också kallt o snön bara singlar ner hela dagen lång. det är då det är som bäst, för då kan jag bara sitta hemma o mysa.





tre ord

nu har det nya året börjat o jag sitter här framför dator som vanligt igen.


jag hade en superrolig nyårsfirande med lugn kväll med god mat o försenade julklappsöppning. efter fyrverkerierna blev det utgång med en del drinkar.


så den 1 januari 2009 började med att jag sov hela dagen....typiskt....


om jag blickar tillbaka under år 2008 måste jag nog medge, oavsett hur dåligt det har varit med världsekonomin blablablablabla..., så har jag haft ett ganska bra o år. jag har tagit extremt mkt foto under 2008 o jag ser hur mkt jag har hunnit med att göra. men om jag ska summera 2008 med tre ord så skulle det bli jobb, schweiz och vänner.

önskar alla en god fortsättning på det nya året!


RSS 2.0