supersnabb pizza

bild: privat

jag älskar när vanliga mataffärer säljer lite annorlunda bröd. det bästa de säljer är faktiskt libanesiskt platt o tunt bröd som man äter till meze ni vet. jag har sedan länge använt dessa börd som pizzabröd istället för att göra egen pizzadeg. en påse med 4st kostar mindre än 10kr och finns det inte i din butik så brukar det finnas där du kan köpa libanesiskt mat för runt en 10kr.

visst är det gott med egen bakat pizzabröd med ibland finns inte riktigt tiden till att baka. och man vill inte gå till pizzerian o köpa en flottig pizza heller. då använder jag dessa bröd och lägger på valfritt innehåll. ibland tar jag salsa istället för tomatsås så det blir lite hetare pizza, ibland tar jag grön pesto och idag mosade jag bara tomater o blanda med färsk basilika, tunt skivade vitlök, salt och olivolja och la på. sen några skivor mozzarella. knappt 10min i ugnen i 225grader och vips så har du en supergod o krispig pizza.

det absolut bästa är att du kan göra den hur nyttig/onyttig som helst. jag har nån gång skippat ost helt och bara kört på med massa goda pålägg istället som grönsaker, skinka, championer etc. det är bara din fantasi som sätter gränser på hur din pizza ser ut!

bento @ raw sushi & grill

i fredags var jag och åt middag på raw sushi & grill. det var gott men jag vet inte riktigt om det var prisvärt. servicen var sisådär. de var inte otrevliga men de hade dålig koll på sina kunder tyckte jag. om jag skulle rekommendera restaurangen för middag skulle jag nog säga både ja och nej. det var inte så dåligt att jag inte skulle tänka mig att inte gå tillbaka. men det var inte heller så så bra att jag gärna skulle tillbaka.

jag valde att äta en raw bento, en liten mix på friterade laxbitar som låg på en bädd av kimchi. nån bit friterad kyckling, lite sushi och sashimi. jag valde att byta bort mina sashimi bitar till sushi bitar istället. fick bland annat en räksushi som var friterad. supergod var den. o så fick man lite algsallad också som också var väldigt gott. konstigt att de blandar koreanskt och japanskt tyckte jag. ett minus med maten var att de förstörde kimchin genom att hälla över en konstig rhode island dressing :S

bild: privat

chokladfudge tårta

för några vecka sen baka jag en chokladfudge tårta till mina kollegor på jobbet. först en kladdkaka och sen häller man över chokladfugde på. helt underbart gott! den passar verkligen till alla tillfällen. klicka på bilden om du vill ha receptet!

bild: privat


schnitzel á la linda

igår tillagades schnitzel. jag brukar ofta göra en så kallad schweineschnitzel (om ni inte kan tyska så betyder det fläskkött schnitzel). det är lika gott som en wienerschnitzel! hitta jättefin hel fläskkotlett bit som jag skar i tunna bitar och banka ut dem innan lite panering. det blev så så så gott! lite rostad potat och rödvinssås till det. det var en söndagsmiddag som heter duga!

bild: privat


mumin till jul

fick nån dag sedan hem åhléns julkatalog. o där fann jag dessa ursöta muggarna! jag har alltid gillat mumin men nu har jag börjat gilla mumin ännu mer. funderar på att börja samla på dem. men oppsss! så dyra, men ack så fina!
o så får jag be om ursäkt...men bloggen är ff under konstruktion...

bild: privat


mini cupecake for dessert

igår var jag på en sista middag för några veckor hos min syster/svåger som ska flytta iväg till usa. tråkigt men ändå en möjlighet för mig att ta mig dit för en billigare peng o se mig om i världen.
syster hade köpt minicupcakes från cupcake sthlm. väldigt delikata men jag var såå mätt efter en god pastarätt.

föresten, jag har hittat en sida som heter 225grader där vem som helst (som har facebook) kan gå in o skriva inlägg om någon maträtt/bakverk som du vill dela med alla andra. hur roligt som helst! testa eller gå in o läs o få massa inspiration!

o nu när jag har fixat mig en smartphone, har jag äntligen kommit igång med bildupplägg på instagram. bli medlem du också o dela med dig dina fina bilder. o självklart ska du följa mig, sök på lindang81 :D

bild: privat

 


tickle the imagination II

nu finns en ny upplaga av nättidningen tickle the imagination. den är galet fin och super julinspirerande julpyssel. tycker man inte om att pyssla så kommer man ändå tycka att tidningen är fin för den är riktigt snygg. gå in o läs den helt gratis och bli inspirerad till max!

bild: http://tickletheimagination.blogspot.com/p/magazine.html


julpysel eller bara pyssel

äntligen helg igen! inte för att min vecka har varit särskilt jobbig. deckad på sängen/soffan men nu känner jag mig mkt bättre. har en del muskelvärk fortfarande, halsont o täppt i näsan men hostan verkar ha gett sig. snabbt jag blev frisk...för en gång skull.

igår var min syster o kusin på fredagsmys hos mig. vi käka gott o sen var det soffan med flera av kvarteret skatan avsnitt. tittade på julavsnitt o jag kände direkt att jag längtade till julen. det kommer bli mysigt i år hoppas jag, trots mamma inte kommer vara med. tänk om hela familjen firar i chicago nästa år?! hhihiiihiii!!!! vore ganska coolt!

iaf, så fick jag massa inspiration att börja pyssla. kolla lite på martha stewarts (kan får tycka precis vad som helst om henne men hon har en hel del bra pyssel idéer) hemsida. på första sidan ger hon redan nu tips om julpyssel och jag blir riktigt inspirerad av att börja pyssla. men kanske inte riktigt julsaker för mig än. nu tänkte jag faktiskt göra om min blogg, lite font och bildändringar kommer det blir...

SÅ BLOGGEN ÄR UNDER KONSTRUKTION!!!!

bild: http://www.marthastewart.com/276338/the-craft-departments-favorite-holiday-p/@center/307034/christmas-workshop#/268174





influensa med halloween

när jag är frisk så önskar jag ofta att jag är sjuk för att jag ska vara hemma o ta det lugnt o skippa att jobba någon dag. men nu när jag verkligen är sjuk så önskar jag inget annat än att vara frisk. det är verkligen inte kul att vara sjuk. jag mår riktigt skit! tror jag har fått en släng influensa. första gången. men jag är extremt trött hela tiden, värkar i hela kroppen, hostar, hostar o hostar. o inte på tal om halsont. var o slängde soporna för ett tag sen. kraxade fram ett hej till en granne, han hörde inte ens mig. o nu är jag helt slut!

jag hade halloweenfest i lördags o det var riktigt kul! dock har det varit mkt att städa men det var det verkligen värt! många var riktigt bra utklädda. jag skulle först vara en räv, men sen blev jag för skabbig så det blev the great pumpkin istället :)
fick hjälp med att dekorera av syrran o det blev riktigt bra med alla spindlar o spindelväv. tack så mkt alla för en supertrevlig fest!

bild: privat & http://en.wikipedia.org/wiki/The_Great_Pumpkin


RSS 2.0