fiskpedikyr

bild: privat

i onsdags fick min syster sin 21-års present. en fiskpedikyr på smile fish spa. det var en ganska rolig upplevelse. det kändes läskigt att stoppa i fötterna i tanken med tanke på att så fort jag sätter i fötterna så kommer fiskarna att attackera mina fötter och börja äta. när vi väl hade stoppat i fötterna och fiskarna började äta satt vi bara o skratta! det kittlades så mkt så jag kunde bara inte hålla mig för skratt. men när man väl hade slappnat av så kändes det som små bubblor som bubblade på fötterna. fast jag hade hela tiden svårt att titta när fiskarna åt för när man väl tittade så var det ganska läskigt! vi satt där i 20min o fötterna kändes ganska lena. men jag tror det blir bättre om man låter fiskarna äta lite längre o gå dit kontinuerligt för att få ett bättre resultat. rekommenderar det absolut för bara själva upplevelsen!

med lums på shopping

jag har massor av bilder som jag vill sitta o leka med på photoshop o visa er. men de absolut sötaste bilderna jag fick idag var på denna söta mademoiselle. min älsklingsbäbis i hela världen! för mig finns det ingen sötare tjej. hon sitter hur lungt som helst i vagnen och låter mig ta bilder på henne, ler o sen räcker ut tungan. låt mig presentera: fröken lums!

bild: privat


serwito på en måndag

ikväll har jag varit o ätit en 3-rätters på serwito (italienskt på regeringsgatan). var där med en grupp försäkring- och bankfolk, facket grej. trevlig, men maten var helt outstanding!

förrätt: smördegsinbakad mozarella, parmaskinka, soltorkad tomat med en len tomatsås och basilika pesto.
varmrätt: oxfilémedaljong inlindad i parmaskinka och parmesanost, sparris, potatiskaka och en skysås.
efterrätt: creme brulé

det var ingen rätt jag hade något att klaga på. kanske ev. så var skysåsen inte så jätterolig och creme brulé inte är min favvo men allt var ändå sjukt gott! ville ta bild på maten men det var inte riktigt rätt forum att börja ta bilder på mat.

igår gick jag på stan med syrran. jag är sjukt stolt över mig själv! jag köpte ingenting förutom toapapper (o det är alltid nödvändigt att köpa). ingen shopping alls alltså! stolt, stolt, stolt! blev en takbild på mig o syster istället.
hämtade ut min nya stavmixer som jag fick beställa hem då det var slut i vanliga affärer (sjukt nog). o så låg min värdecheck för keldas tikka masala. så snart jag har hämtat ut den så ska ni få en recension av såsen.

bild: privat


nästan utomlands

igår kändes det som jag var utomlands. jag var och sålda massa av mina väskor, kläder och skor på täby bakluckeloppis och solen sken som om jag var på mallorca och sola. fick ganska mkt sålt. och jag tyckte det var ganska roligt.

efteråt hängde jag med niklas o sami till tensta o käkade libanesiskt. de introducera mig till de goda manousheh, en pizzaliknade deg men mindre och en enda fyllning. en med harrisa liknande chillisås, en med köttfärs, en med ost, en med en timjankryddblanding och sista ett knyte med spenat. allt åts med citron, rå lök och tomat. det var hur gott som helst!!! hela gatan där restaurangen/pizzerian låg var som utomlands. hur mkt folk som helst, frisörsalongen var fullpackad med folk, små livs fanns överallt. det var supermysigt att ha fått uppleva detta. jag älskar verkligen stockholm!!!

bild: privat



testpilot! here i come

titta vad jag fick i min mail idag!!! jag är överlycklig!!!! :)
nu ska det ätas tikka masala. ok, massa var väl att överdriva. men en i snar framtid iaf.
föresten, jag älskar min macbook! printscreen är helt genial jämfört med pc.


pain au chocolate godast

häromdagen hade jag världens fikafest! jag o mådis gick först till bulleboden och köpte en kanelbulle, en chokladbrioche och en croissant. sen gick vi vidare till petit france och köpte oss ännu mer godsaker som macaron, pain au chocolate.
en promenad längst med norrmälarstrand o sen fick vi moffa i oss allt detta goda vi köpte. en klar vinnare av allt vi köpte var nog petit france pain au chocolate. men o andra sidan har ju pain au chocolate alltid varit en av mina favoriter.

föresten, det verkar inte som att mina kakor som bakades i förra veckna blev så misslyckade ändå...mina kollegor gilla de dem. men inte jag. så det blir inga fler kakor från denna bok.

bild: privat & http://detours.typepad.com/.a/6a0120a546c26f970b01310ffebc8a970c-500wi



mattvenissage

efter jobbet igår var jag på mattvenissage. hur vackra mattor som helst. de är vävada i nepal och designade av en gammal kollega. är ni intresserad så kan du fortfarande gå dit o titta på mattorna denna helgen på st. paulsgata 29 vid mariatorget i stockholm, öppet mellan 11-16. eller gå in på hemsidan www.makedarugs.com

bild: privat



glassmakerskan no.1=jag


bild: http://www.marthastewart.com/photogallery/ice-cream-treats#slide_55

i slutet av förra veckan fick jag låna en glassmaskin av en söt kollega. och ikväll hade jag besök o bjöd på hemlagad glass. det var väldigt gott. smaka som mjukglass då jag gjorde vanlig vaniljglass. tyvärr inga bra bilder då det är lite för mörkt att ta bilder nu men nästa gång, så ska jag testa på lite smaker o då blir det bild minsann :D

föresten, leilas choklad- och kokoskaka blev väldigt god, men något för söt. behövs massor av te till detta för att det ska gå ner, får hoppas på att det går ner imorgon till syjuntan.

failure

jag är såååå irriterad denna kväll. började med att tillaga kalops, vilket blev helt ok, men sen började jag baka o bakandet blev mindre roligt :(

testade en kaksort från en bakbok jag fick av mådis en gång. första gången jag testar och det bli katastrof. alltså, tror dock inte att det är helt mitt fel. kakorna är torra som sand. kanske ska kakorna vara så men skit, då är det något fel på denna mia öhrn som har skrivit boken. hur kunde de bli så dåliga?!?! får ta med till jobbet o be de säga vad de tycker.

sen testade jag även att baka leilas choklad- och kokosrutor. vet inte riktigt hur de blev om jag ska vara ärlig, de måste svalna ett tag. men det känns skit det med....vilken deppig dag. orkar inte ens ta bilder på detta misslyckade fiaskot. det blir en blombild istället. tog den när jag var på rosendahlsträdgård och myste runt. suck...jag är sur!

bild: privat


testpilot för kelda

jag vill, jag vill, jag vill så gärna vara med som keldas testpilot, på deras nya exotiska såser. särskilt lockar tikka masala, en stor favvo. ska blir väldigt intressant hur den kommer smaka och om det är något likt det som serveras på indiska restauranger här i sthlm. jaja, blir jag inte testpilot kommer jag köpa såsen o testa sen ändå men klart jag vill vara en av de första som testar :)

är du också sugen på att anmäla dig som testpilot? klicka på Kelda® Exotic Sauces o titta på filmen ;)


o lite lite mer...

...av sommaren önskar jag mig. när solen är uppe till långt efter kl 22, balkongdörren måste stå öppen under natten för att man ska kunna sova, inga strumpor på, picknick vid strand eller park.

för några veckor sen när det var utomhusbio i rålis. innan jag drog dit slängde jag ihop vegetariska pizzor för att sedan själv kunna bestämma om man ville ha på lite parmaskinka eller inte. de var perfekta till mys med film utomhus men även perfekta att frysa in och ta med som matlåda till jobbet eller en kvällssnack! mumsigt värre!

bild: privat


galet goda galetter

igår var jag och åt de godaste galetterna jag har ätit på länge. stället heter byn och ligger i vasastan. det var riktigt mättande och restaurangen är hur söt som helst. deras crêpe är också goda, men jag gillade nog galetten bättre och kommer nästa gång att skippa efterrätt och tar hellre en extra glas cider, som var verkligen att rekommendera. från att restaurangen öppnade fylldes platserna snabbt upp och var helt fullt. det var inte särskilt stort så kom i tid eller boka bord är att rekommendera. jag kommer defenitivt gå tillbaka och tycker du också ska dit och testa!

bild: privat


RSS 2.0