baka - en ny tidning

denna veckan har börjat riktigt bra. jag har varit så glad men idag så dala det igen. men det var nog för jag blev besviken. jag har blivit så bortskämd i två dagar o så kommer inget idag. men vad hade jag väntat mig. förmodligen tar det den tid det tar som p säger. ja, kanske är så...jag hoppas på en fortsatt glad vecka iaf.

mamma kommer upp o hälsar på imorgon och det ska blir riktigt mysigt. fast jag får inte vara med henne denna helgen då jag åker själv iväg o ska jobba. men jag ser verkligen framemot att göra lite annat. men jobbigt att inte ha någon helg riktigt.

förra helgen tog jag en snabbis titt i tidningsaffären i västermalmsgallerian. minns inte vad den heter men jag letade efter den nya delicious magazine men fann istället ett ny tidning som heter baka från mat & vänner. först blev jag lite besviken för det fanns massor av vackra bilder på goda bakverk men inga recepter :O
men jag drog en förhastad slutsats. alla recepter fanns längst bak o jag tyckte tidningen var toppen. bra recept med superfina o smarriga bilder.

bild: http://www.matochvanner.se/showarticle.aspx?articleid=186



kvällens middag

ikväll blir det nog denna smaskiga lasagne till middag. ska bara hem o förbereda innan träningen. hektiskt! :S

bild och recept: http://www.deliciousmagazine.co.uk/recipes/roasted-mediterranean-vegetable-lasagne



surprise, surprise

efter en riktigt dålig dag på jobbet kommer jag hem och finner två fina överraskningar i brevlådan. den ena är elle mat & vin tidningen som jag älskar och det andra var ett paket med två små söta barn på bild. de är världens gulligaste. tusen tack sötisar!

älskar att få paketer i brevlådan. det är alltid roligt. detta paketet var extra roligt för jag visste inte vad det var för ngt. vad som fanns i får ni reda på en annan dag :)

bild: privat


matlåda

idag har jag mest bara slappat. shoppat lite och så bakat en kaka från "sju sorters kakor".

det är verkligen massor av kakor, tårtor och bakelser som jag skulle vilja testa. men idag blev det en av de enklare recepten. amerikanska chokladrutor. o om man häller över lite smält choklad så blev det brownies. vilket det blev. men jag använde mig av en rund form så det blev en brownie tårta :)

men efter middagen blev det massor mat kvar så en fin matlåda till jobbet blir det imorgon. rostade rotfrukter med revbenspjäll. mums....

bild:privat

 


köfte och matvete med tsatsiki


bild: http://www.sth.vi-butikerna.se/frameset.asp

på väg hem från jobbet idag märker jag att trapporna jag tar på vägen hem är is och snö fria! jippi, tjoho!!! våren är på intåg. äntligen.

men när jag kom hem var det stora dilemmat som jag nästan har varje dag. vad ska jag laga för middag ikväll?  brukar du också ha det problemet? när jag bodde hemma sa min mamma varje dag, vad ska vi äta till middag? jag tänkte då: hur svårt kan det vara att komma på vad man ska laga för mat? nu när jag är äldre vet jag bättre...

jag har varit sugen på vegetarisk lasagne länge men jag kände inte för att äta helt vegetarisk ikväll så vad skulle det bli då? tog en vi-butikernas tidning och vid första uppslaget såg jag bilden nedan. det såg hur gott som helst och när jag tittade på ingredienserna så hade jag nästan allt hemma redan.
 

som vanligt ändrade jag en del i receptet för att anpassa mot vad jag hade för saker hemma. minskade på färsen och rev i 2 morötter istället, vilket gjorde köften jättesaftig. det skulle vara färsk mynta i men jag hade bara färsk basilika och det var väldigt gott. fast jag tror att det hade varit godare med mynta eftersom det ger så kraftig smak. bytte även ut bulgor till matvete istället.

tog en del bilder med min mobil men bilderna blev jättesuddiga och dåliga så ni får nöja er med bilden från vi-butikernas hemsida istället. har inga batterier till min kamera så det har inte blivit några bilder på senaste tiden. den drar så mkt batteri, helt ofattbart. jag tror det är dags för en ny kamera snart...


tips!
börja med att riva gurkan. medans den står o drar kan man börja tillaga färsen.
jag hade färsk broccoli och cherrytomater till. det var supergott!

ingredienser


300 g nötfärs
0,5 dl havregryn
1 dl vatten
2 rårivna morötter
1 ägg
1½ tsk salt
1½ tsk spiskummin
en liten näve med färsk basilika


matvete:
4 port matvete
1 dl ajvar relish


tsatsiki:
1 liten gurka
2 dl matyoghurt
½ tsk salt
1 pressad vitlöksklyfta
nymalen peppar



sätt ugnen på 225°. Blanda havregryn, vatten, ägg,salt, och kryddor. låt stå 5 min.
rör ner färsen och arbeta den en liten stund med en träsked. pensla en liten rund form, ca 24 cm i diameter och lägg sedan ner färsen. om du inte har en rund form kan du även lägga färsen på ett bakplåtspapper på en plåt och forma till en stor rund kaka. grädda mitt i ugnen 12–15 min. skär i tårtbitar och servera med tillbehören.

koka matvete enligt paketet men blanda även ner 1 dl ajvar relish i kokvattnet.


riv gurkan grovt på rivjärn och lägg det rivna i en sil.
strö över salt och blanda om. låt stå ca 15 min. pressa ur vätskan.
blanda gurka, yoghurt, vitlök, peppar och smaka av om det behövs mer salt.


alice i underlandet - några år senare

när jag var liten hade jag ett kassettband med alice i underland och en bok till. ni hade säkert också dessa böcker som man lyssnade på samtidigt som man läste o titta i boken. o varje gång det plinga till så skulle man vända på bladet. jag älskade att lyssna på alice. särskilt när hon vaknar upp och "tror" hon har drömt allt. fortsättningen på alice är ju helt underbar. o johnny depp spelar rollen som hattmakare toppenbra! tänker inte säga mer än: gå o se den om du redan inte har gjort det!

bild:http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/f/ff/Alice-In-Wonderland-Theatrical-Poster.jpg


aroy dee = good food

idag var jag o åt dim sum men syskon och kusin. det var supergott! det var ju ett tag sen jag var på aroy dee och jag blir aldrig besviken efter ett besök där. testa själv! det är superduper gott!!!

imorgon ska jag på brunch och sen är det alice i underlandet på bio :)

bild: http://myyearonline.files.wordpress.com/2008/10/dimsum.jpg



vem har den bästa croissanten?

som jag skrev tidigare så gillar jag att jämföra och utföra tester på olika rätter. förra helgen var både jag o mina två systrar sugna på croissanter. så som en liten "förrätt" innan vår sena lunch sprang jag ut för att inhandla de goda och spröda croissanterna. då både pressbyrån och 7eleven har goda croissanter ville jag göra ett test. vilka var godast? pressbyrån eller 7eleven? systern min hade hela tiden sagt att pressbyrån är bäst medans jag alltid har gillat 7elevens. kom hem med 2 påsar fylld med nybakade croissanter och så testa vi. det var bara jag som visste vilka kom från vart. och vad var det slutgiltiga domen??? trumvirvel och applåder för 7eleven!!!!

bild: privat (tyvärr lite suddig...)


hamburgar test

jag älskar när de gör sånna tester! kolla in på alltommat om du gillar hamburgare som jag :)

men ikväll blev det ingen hamburgare för mig. det blir det inte förräns minst 3 veckor till. ikväll blev det en enkel bruchetta och en liten bit tortilla español med rödvin till :D

bild: http://www.alltommat.se/nyheter/vi-har-hittat-basta-burgaren-1.36658
1. burger king 2. mcdonald 3. max


träningsmarmelad

jag har denna veckan börjat att träna på sats. har alltid varit ganska anti sats för det är så extremt hypat här i stockholm. har hållit mig till ssif nästan enda sen jag flytta upp. men nu fick jag ett så bra erbjudande genom jobbet så jag kunde inte säga nej. och tur är väl det. eftersom det finns sats nästan överallt så finns dem ju alltid nära mig och istället för att komma hem efter nio på kvällarna som jag gjorde förr kommer jag hem redan innan kl ens är halv åtta :O  känns nästan för bra för att vara sant för mig!

jag funderade på att göra egen apelsin och citron marmelad ikväll men jag blev för trött nu plötsligt. men ska göra det imorgon eller lördag! ha det najs sålänge! så jag får ta och sukta efter marmelad på macka tills den är gjord. sukt, sukt, sukt...

bild: http://www.deliciousmagazine.co.uk/


"alice i underlandet" the classic

idag är det biopremiär på tim burtons alice i underlandet! äntligen! vad jag har längtat! så på söndag ska jag på brunch med the girls och sen blir det bio med 3D för hela slanten! jag kan knappt bärga mig. så fram tills söndag har jag bara en bild av alice och det är tecknade klassikern från walt disney. jag får se efter filmen på söndag hur min nya bild är när johnny deep är med.



RSS 2.0