the war must go on

tillbaka från sardinien till zürich. trött.

vissa handlingar man gör leder som alla vet till en annan handling som i sin tur leder till något och vidare går det. oftast när saker o ting går fel genom sina handlingar så kan man skylla på någon men vad gör man inte kan skylla på någon? jo, man startar krig. kring mot the banana flies.

mycket i schweiz är likt sverige, men långt ifrån allt. ett exempel något så simpelt som sopor. i sverige slänger vi sopor när papperskorgen är full. ibland till och med innan eftersom den luktar eller lockar till sig exempelvis bananflugor, även kallad ättiksfluga eller fruktfluga.

tyvärr så är det lite mer komplicerat att slänga sopor i schweiz. iallafall i zürich. först o främst måste man köpa speciella papperskorgspåsar i affären som är tillför sopor. sen så får man endast slänga de en gång i veckan. hur slänger man soporna då när man väl får slänga sopor? jo, varje gata har en gång i veckan en dag då man ställer ut soporna på trottoaren och väntar på att sopbilen ska hämta soporna (så vem ska man skylla på? vi kunde ju inte slänga soporna. är det landets sätt att hantera sopornas fel? hur gör alla andra schweizare som åker på semester? får nog återkomma med svar när jag har bott här lite längre).


eftersom vi har varit på sardinien en vecka och soporna var fulla men inte kunde slänga ut soporna på gatan än, då det inte var vår gatas sopdag, fick soporna stå hemma = vi hade en veckas party för bananflugorna. de hade det så skönt o bekvämt att de bestämde sig för att stanna där och föda deras ungar. de äckliga små flugorna kläcks och blir feta, och lägger nya ägg och runt går det. läste nyligen att en honfluga kan lägga upp till 500 ägg på en vecka.

det var min mardröm när vi kom in i köket tidigare ikväll. jag o mathias ställde, till flugornas besvikelse, snabbt in festen och bestämde oss för att vi inte ville ha gäster som inte var bjudna.


blä, blä, blä....


det finns djur och insekter som jag har stött på i mitt liv som jag faktiskt avskyr och tycker är äckliga och vidriga. listan är inte lång. bara för att jag är på så fantastikst bra humör så ska jag dela med min underbara lista.

lindas hat mot djur/insekts lista:

- råttor

- kråkor/vilda duvor som man ex. finner på torg och marknader (dessa avskyvärda djur äter vad som helst. jag vet faktiskt inte ens om råtter är snäppet bättre än dessa motbjudande fjäderfän)

- kackelackor

- silverfiskar (egentligen ganska harmlösa, men ger mig ändå ryssningar när jag ser dem)

- myggor

- och som nykomling på min lista...(spännande, vad kan det vara för något?hmmm? gissa kära läsare)...BANANFLUGOR


berättar mer om vår vistelse på sardinien när jag är på bättre humör.

peace


Kommentarer
Postat av: Patsy

Underbart darling!! Nu är du på min nivå!!! I hate them...and u know that!!!

PUSS PUSS...miss u!!

2008-08-29 @ 20:06:30
Postat av: sandra

HAHAHAHAHAHHAHA!!

2008-08-29 @ 20:47:16
URL: http://applejuice.blogg.se/
Postat av: sandra

jag saknar dig :'(

2008-08-29 @ 20:59:28
URL: http://applejuice.blogg.se/
Postat av: J.eynie

Skickade grattis sms till dig men vet ej om du fick den? / Kusin Jenny :)

2008-08-30 @ 21:51:00
URL: http://jeynie.blogg.se/
Postat av: yen truong

hej linda grattis du fyller från oss och mormor o morfar .hur är det med dig o mattias har du fick jobb hålla tunna att du få jobb har så bra

puss o kram yen o fam

2008-08-30 @ 22:18:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0