en långvarig förlovning // tusen strålande solar

det är sommar och då blir det en hel del läsning för mig. har nyligen läst klart två böcker. den ena är en långvarig förlovning. boken är bra men här är en av de få som jag skulle säga att filmen är faktiskt bättre. se filmen. både i boken och i filmen får vi följa Mathilde och henne kamp om att finna sin älskade som hade blivit iväg skickad till kriget (1:a världskriget) där han döms till döden pga självstympning. hon är övertygad om att han fortfarande lever medan alla och allt säger att han är död. då filmen är regisserad av jean-pierre jeunet så är den helt enkel bättre än bra. går inte beskriva det på något annat sätt.

titel: en långvarig förlovning

författare: sébastien japrisot


den andra boken jag läste ut idag är tusen strålande solar. jag vill knappt berätta något här då jag är rädd att avslöja för mycket om handligen. men det handlar om två kvinnors liv i afghanistan, hur de kämpar fram i de hemska förhållanden. läs den.
titel: tusen strålande solar

författare:khaled hosseini




trötta ögon

visst är det skönt med soligt och varmt väder. men detta gräs, detta gräs som förökar sig och sprider pollen överallt i luften, kan det inte ta slut nu. så fort det är fint väder, så bara är det kört för mig. mina ögon kliar och rinner, näsan blir täppt och halsen tjocknar och då tar jag ändå medicin mot allergin. blir helt dåsig av denna allergin.


hittat massa nya bilder på keroppi. han är så söt...


shantaram

söndag och hemma igen. haft en veckas semester i de småländska skogarna. okej, inte så mkt skog men lite mindre än sthlm. det var skönt att komma ifrån stan ett tag o umgås med familjen.

vi var ju i köpenhamn för en vecka sen och sen har vi bara varit hemma och latjat. eller det var inte så mkt latjande, det har ju varit dåligt väder. men det blev en hel del film, promenader, en morgonjogging, lillebrors fotbolls match och midsommar firande så klart. tre syskon tillsammans firade med att äta god mat på terrasen och en massa trams...


äntligen har jag läst klart shantaram. det var en tjockis alltså. över 900 sidor.

boken är bra men det kommer delar då det är för mkt filosofiska funderingar och det tycket jag inte var särskilt spännande. måste erkänna att jag skummade igenom sidorna så fort han började filosofera. annars är det en bok som beskriver mkt om staden mumbai och det indiska folket. jag har själv aldrig varit i indien men beskrivningen han gör är varm och lätt och får mig att känna att det är indien jag vill åka till. boken är bra för att vara en självbiograf och det händer väldigt mkt hela tiden (förutom när han filosoferar med maffia gubben). men annars tyckte jag inte det var någon speciellt med boken och så otroligt bra som alla säger. lite väl överskattad. något jag stör mig lite på är att han skriver om sig själv som en väldigt ödmjuk person, medan jag egentligen tycker han är en ganska våldsam person som utövar kriminella handlingar hela tiden.

rekommenderas att läsa om man är intresserad av indien och inte har så mkt att göra då den är så lång. om du ska köpa den, köp den i pocket form. den är såååå tung.

titel: shantaram

författare: gregory david roberts


var hittar jag kinesisk pop musik

tar det lugnt denna veckan. bara slappt.
i helgen var jag nere i köpenhamn med familjen och hade en trevlig dag. gick upp tidigt för att åka till helsingborg o sedan färjan över till helsingör och vidare med tåg till köpenhamn. hela resan var roligt med familjen. när vi kom fram var vi väldigt hungriga allihopa och tog oss en hotdog var och gick vidare ut mot ströget. precis utanför tågstationen stötte vi på en gammal barndomskompis till mig. jag hade inte sett henne på flera år. vi gick vidare på ströget och titta i shoppingbutiker. inte så länge efter det var min pappa hungrig igen så vi gick vidare ner till nyhavn för att hitta en lunch restaurang. det var fullt med svenskar som satt o drack öl och väntade på fotbollsmatchen mellan sverige-spanien. vi valde restaurangen "ved kajen" och jag åt en supergod rödspätta med potatis o remuladsås. efter lunchen gick vi sakta tillbaka till tågstationen med stop på vägen och sen åkte vi samma väg hem igen.

bilder från köpenhamn med mina syskon Sandra o Philip






vädret är inte det roligaste här, bara regn och jag vill åka till kina för shoppa. försöker åtminstone hitta lite kinesisk musik men det går inte så bra. vart finner jag det?

maräng, maräng, så dålig maräng

skön kväll efter jobbet. denna veckan är sista veckan jag jobbar tillsammans med Maud så jag hade tänkt att att bjuda på en fika imorgon. jag såg på bill's menu en gång för länge sen där han gjorde egen glass med hallon och pistagenötter. det såg så otroligt gott ut så jag och skrev ner receptet. jag har dock inte exakt samma ingredienser som han hade pga att jag inte ville handla vissa ingredienser då jag ska flytta snart. hur glassen kommer smaka imorgon har jag ingen aning om men jag kan inte tro att det är något fel på den. det är ju sött och en hel del vispgrädde.


det blev en del äggvitor över från glassen så jag tänkte göra lite maränger till glassen imorgon. tyvärr tror jag att jag har misslyckats med marängerna men de är nog ätbara ändå. jag får väl se vad Maud säger imorgon.


maränger på plåt            
maränger på plåt till färdiga (men misslyckade) maränger


har även tv:n på och självklart tittar jag på fotboll. är det någon som inte tittar på fotboll under em? efter första halvlek står det 1-0 till Schweiz och jag hoppas det stannar så eller flera mål till Schweiz!!


HEJA HEJA HEJA!

sköna sommar

långhelg med sol och värme upp till 30 grader. jag ligger som en bränd gris i solen och svettas. har för någon timme sen gått en runda på lite mer än 6 km. det var jobbigt men det var ändå skönt att ha gått runt. tog även en sväng inom tulpanernas hus i åkeshov och det var bara tråkigt. inget att rekommendera för er som hade tänkt att gå dit.


var i fredags o åt dim sum men några vänner på aroy dee i gamla stan. det var gott och väldigt mysigt då vi satt ute. sen gick vi vidare ner till skeppsbron och drack kall rosévin.gott! :)

      
goda och fräscha dim sum......tömdes snabbt.......... av hungriga tjejer...      





 ....även rosévin gick ner lätt i värmen




har annars som sagt inte gjort särskilt mycket. tittar på film. såg på kikkis expressbud, en långvarig förlovning och surf's up. den sistnämnde var sådär måste jag medge. tänkte se på tillsammans är man mindre ensam lite senare ikväll.
var på ett kalastrevlig fest i veckan där det serverades god mat, bubbel och goda drinkar :) det var som att vara i himmelriket. gick hem ganska tidigt trots detta.




salladen jag odlade förra sommaren växer som attan nu. jag fattar ingetting...

sweet sweet hello kitty

i förra veckan fick jag en bruk godis från kina av min vän Ulrica. de är urgulliga och söta och det var svårt att öppna burken för att äta dem. och jag trodde ju att de skulle vara delikata. men ack så fel jag hade. de smakade bara blä blä blä. men jag kan ju inte neka att de är en fröjd för ögat


klicka på bilderna för att förstora dem


spring spring

redan onsdag och det är bara halvdag på jobbet imorgon och ledig på fredag. det ska bli riktigt skönt!!!

ska snart på en fest med gratis mat o dricka. det är livet att jobba i denna branschen men mycket slit och stress också. men nu när solen skiner och det är varmt, supervarmt, så säger man inte nej till gratis bubbel eller hur? :)


blir det en vild fest? har kameran med mig så vi får väl se...


var hemma i helgen och det var trevlig att umgås med familjen. i lördags var vi hos min morbror som bjöd på grillat. de har en gigantisk studsmatta och jag har inte haft så roligt på hur länge som helst. och vilken bra träning!!!

sen blev jag dålig i magen på söndag kväll när jag kom hem från ljungby o var dålig även måndag morgon så jag stannade hemma från jobbet.


men på kvällen mådde jag mycket bättre och tog en jogging runda och jag höll på att dö efteråt. jag gillar egentligen inte jobba utomhus. vet inte varför, men jag blir alltid mycket tröttare än på rullband. vilket jag sprang på igår innan bodypumpen. det var mer skönt än jobbigt. klart jag blir supersvettig o varm men jag kände mig inte särskilt trött. har dock träningsvärk men inte från springningen utan för pumpen...det nya passet är jobbigt. jag är helt slut efteråt alltså. jag var så trött så jag gick o la mig halv 11 igår kväll :O
jag som aldrig lägger mig så tidigt.


snart är det dags att dra till festen. wish me fun :)


RSS 2.0