hejdå zürich

sista dagen i zürich. packar som bara den o vet inte vad som ska med eller inte. på något sätt har jag fått med mig hur mkt som utan att jag har märkt det. galet!
igår bakade jag massor av cupecakes till m's syster, eftersom hon fyllde år.

jag har varit ganska glad denna veckan för jag ska på intervju på måndag i sverige. det gick supersnabbt o jag hoppas verkligen på att få jobbet. vi får se hur det blir.

så på denna valborgsdag säger jag hejdå till zürich och hej igen stockholm!

bild: privat



sweet suger



bilder: privat


snabbt helgen gick. en vecka kvar o sen åker vi till sverige. yippi!
sorgligt nog har jag bestämt mig för att stanna i sverige ett tag. kommer inte träffa m på två månader. känns jobbigt men jag måste göra något. kan inte sitta här o inte ha något jobb o pengar.

igår fick vi en present av m's mamma från washington. en bruk socker som är färgat, rainbow suger från dean & deluca. det ser häftigt ut o jag tänkte jag skulle använda det o dekorera mina cupcakes som jag ska göra på onsdag.

har huvudvärk, snuva o rinnande ögon. var så igår också. misstänker pollenallergi men det regnar idag, så hur kan det vara det? vad är det med mig?

things i want



bilder: https://shanalogic.com/index.php


hittar finfina saker på shana logic, söta saker som jag vill HA! särskilt väskorna. nytt projekt till sommaren, sy tygväskor.

blommning



bild: privat



magnolian finns överallt här o blommar för fullt. våren är verkligen här...sommaren, kom, kom, kom!


ny delicious

var i stan idag o gick i affärer. skulle köpa mig en guidebok över island eftersom vi planerar att åka dit i sommar men det fanns ingen. istället hittade jag delicious tidningen istället o ska nu sitta o njuta över alla goda recepter o härliga bilder!

bild: www.deliciousmagazine.co.uk



fortsättning på sechseläuten...

som jag har berättat för er i tidigare inlägg så var det karneval i zürich igår. det var roligt men jag blev trött. jag stod på samma ställe i cirka tre timmar för jag hade fått en superbra plats för hela paraden o showen. det som var roligast var att se när de brände bööggen. klicka på bilderna för att se bättre.

  



 



efteråt mötte vi upp två vänner o gick i åt. jag o m åkte sedan pariserhjulet o sen köpte vi rosa sockervadd som hade smak av körsbär. en karneval kan inte vara utan sockervadd eller hur?


sen vad det värsta festen i en liten gränd. det var fullt med folk o alla bara stod i gränden o hängde, dansade o drack! helt galet men det var kul!

bilder: privat


karneval, sechseläuten, karneval

idag är det fest i zürich! det är sechseläuten vilket är en fest som välkomnar vårens ankomst (men våren har kommit o gått o det är sommar här just nu känns det som). igår var vi på stan o tittade på kinderumzug, barnens parad. idag, om en halvtimme börjar den stora paraden som går genom hela staden. hoppas att få en bra plats o ta massa bra bilder.

stämningen i stan är helt otrolig! gick till träningen o hem innan o det är fullt med folk överallt. alla affärer är stängda. man har ställt upp mat- och godisstånd överallt och det luktar bara gott av sockervadd o brända mandlar. ett litet tivoli är igång hela tiden o man hör orkestrar spela lite här o där. människor som ska vara med i paraden senare gick omkring utklädda redan. det är bara fest-och karnevalstämning! helt underbart!

lite senare runt sex tiden ikväll kommer de sätta eld på ett stort bål o överst står en snögubbe som kallas för böögg. tanken är att huvudet på snögubben ska explodera! ju snabbare huvudet exploderar desto finare sommar kommer det bli! då hoppas vi på att huvudet exploderar snabbt ikväll. bilder kommer lite senare. ni får hålla er till tåls med barnparadens lilla böögg.

bild: privat

min helg

helgen är över o en ny vecka har börjat. hur har din helg varit? min eller rättare sagt vår (jag & m) har haft en toppen helg. helt underbar o vi har njutit o verkligen hunnit göra mkt. jag hoppas verkligen att din helg har varit lika bra som vår!


fredagen började med att jag träffade m ute i stan för att gå lite i affärer o sedan vidare till restaurang & bar talacker, som har nämde i ett tidigare inlägg. men när vi kom fram till stället var det helt fullt o när man kom in i lokalen var det som att gå in i en tjock smog av rök. äta i rökrutan är inget förr oss. det får bli en annan dag när det är mindre folk på stället.


jag kom då på att vi skulle ta oss till tiffins asien kitchen som ligger några kvarter bort från vår lägenhet. m tyckte det var en bra idé. när vi kom fram var det fullt där med men rökfritt! vi satte oss på väntelistan o njöt av en god martini. o när vi väl fick sittplats o mat....wow! det var supergott o supermkt. jag blev proppmätt!!!


lördagen började tidigt. kl. ringde vid sju o m's pappa skulle hämta oss kl åtta. när vi väl var framme i grüningen satt vi igång att rensa poolen direkt. var klar vid elva o vi alla tre var supernöjda med vårt jobb. en god lunch o sedan in till stan igen. städa vår lägenhet, handla mat för resten av helgen. sen lagade vi sushi tillsammans. om du inte har gjort det förr med din älskling, gör det! det ger er tid tillsammans, det är roligt o det är helt enkelt skönt att umgås medan man lagar middagen tillsammans.

 


söndagmorgon började med american pancakes á la m. ni tror säkert att jag är en bortskämd flickvän som får lyxmat serverad på fat konstant men nej, det är inte ofta jag får pannkakor på morgonen. det är snarare tvärtom.

efter frukosten gick vi ut för en cykeltur i züriberg. det var skönt o vackert i skogen. på eftermiddagen cyklade vi ner mot stan o tog oss en glass i solen. o när det var dags, ställde vi oss längst med gatan för att titta på barnkarnevalen som gick igenom stan. det är ju fest i zürich!!! Sechseläuten!!!







  

 

chocolover

hittade detta plakat ute på gatorna just nu. ett museum som har utställning med suchard. en av de godaste chocklad drycker som finns om du är en chocolate lover som jag!

bild: privat


mums vin på talacker



bild: http://www.talacker41.ch/ & privat

i förrgår var vi ute på rimini (ett uteställe) o träffade en kompis till m. eftersom det var utomhus o det blev kallt när solen försvann så gick vi vidare till ett ställe som heter talacker. de hade ett så gott spanskt rödvin så jag blev helt kär. det var ett mysigt ställe med inspiration från korea och japan.

såg att de serverade japansk nudelsoppa o andra rätter från korea. tänkte vi skulle gå dit o äta ikväll. får se om det är något gott! trevlig helg!

muffins & cupcakes



bilder: privat


igår bakade jag massor av muffins och cupcakes. det var för att m behövde fika med sig till jobbet. de har en tradition där att den som fyller år tar med sig något gott. o eftersom han fyllde år i fredags, som var långfredag, så fick han ta med sig idag istället. de blev riktigt smaskiga. hittade recept i leilas kokbok a piece of cake.

skidåkning i hoch-ybrig

på påskdagen bestämde vi oss för att åka skidor. så vi packade vårt pick o pack o åkte iväg. tyvärr blev det ingen bild på varken mig eller m i backen men det blev en bra bild på mig när vi åt lunch. m's snowboard gick sönder när han gjorde ett hopp osen var det kört. bara till att åka hem igen på eftermiddagen. men vi var nöjda ändå. hur ofta är det man kan åka skidor i sol o 15 grader?


bild: privat, obs! maten på bilden är inte enbart till mig, fast det ser så ut...



så såg min påskafton ut


påsken har passerat o det har varit full igång hela tiden. påskafton tog vi en mysig runda i pfannerstil med cyklarna. tog massor av bilder på blommor som har slagit ut och andra vackra naturbilder. efter cykelturen var det hem till m's föräldrar för påskmiddag. mumsigt med ägg o sill. men innan maten fick småbarnen leta efter påskäggen som påskharen har gömt i trädgården. de blev helt saliga när de såg hur mkt godis det fanns i äggen de fick.

bilder: privata



födelsedagsfirandet



bilder: privat


m's födelsedag firades med en superfrukost med amerikanska pannkakor som är hans favorit. mina också men jag tror han gillar det mer än jag. sen var det förberedelser för att göra sushi till kvällen. tog mer eller mindre hela dagen att göra sushi för 7 personer och 2 barn. men det det blev lyckat o m var glad! det var ju det som är viktigast!


frohe ostern



bild: www.marthastewart.com/

mathias fyller år



 
bild: www.marthastewart.com, www.konaworld.com, privat



 

idag fyller min älskling år! hurra, hurra, hurra!
vi firar med att laga en sushi middag till hela familjen ikväll. bilder kommer senare. nu ska jag laga frukost. det blir american panncakes, mumma!
trevlig helg!

 

påskrea



bild: privat

har sprungit runt i stan för att handla mat till m's födelsedags middag imorgon. affärerna har helt stängt imorgon o idag stänger de tidigare än vanligt så det var bara att rusa iväg. har varit igång sen lunchen. runt i massa affärer eftersom allt inte finns i en butik. men på vägen hoppade små söta kaniner fram till mig o sa: "köp oss, köp oss"
de var ju så söta o så var det halva priset på all påskpynt, så hur kunde jag inte köpa dem?

är du redo för påsken?

imorgon börjar påsken...skärtorsdag. hoppas ni har laddat upp med godis hemma. man vet ju inte vem som knackar på dörren? kanske en liten häxa? jag skulle hellre att påskharen kom med godis till mig :D

bild: www.jamjam.se


lyxlunch

vid lunch tid gick jag till stan och köpte mig en klänning som jag ska ha på bröllop i maj. den är finfin tycker jag. är så nöjd. åt sedan lunch med m på globus. de har så bra service o mat där så det är som att sitta på världens lyxrestaurang o käka mat. ok, det är kanske inte det billigaste ställe men inte det dyraste heller. man skulle nog betala lika mkt i vilken restaurang som helst o få matsals mat under lunchtid här.

jag beställde in en sparris och kyckling gratäng med en sallad och den satt perfekt! vår kypare hade faktiskt glömt bort oss lite men han ursäktade sig o bjöd oss på varsin espresso. deras espresso är så god. man kan svepa ena koppen efter den andra o jag är ingen kaffemänniska. till kaffet får man deras goda tryffelchoklad. alltså, jag kan inte få en bättre lunch. men om jag fick välja hade jag nog tagit ett gott te till min choklad istället. vad skulle du välja? kaffe eller te?

har ni sett nespressos nya espresso maskin. den är så snygg o liten. vem vill inte ha en sån?


bild: http://www.globus.ch/, www.designcollage.se och privata


kväll i zürich




happy days

solen o värmen är kvar. det känns lite mer än vår. det känns som sommar här. det har varit 20 grader nästan varje dag sen i fredags o man kan bara inte klaga! fick lite påskpynt av m's mamma som jag dekorerade mitt ris jag plockade i skogen för någon vecka sen. fick även den coola älgtermometern från pluto produkter. här är några saker som gör mig glad!

bild o kollage: privat


söndag med bagels

helgen har det varit toppenfint väder. trots att jag missade en av mina bästa vänners möhippa så hade jag en skön helg med värme o sol.


kanske har jag berättat det förr att jag bakade bagels o de blev jättegoda men det tar sin lilla tid. det är ju inte bara att baka dem som vanligt bröd. eller det är nästan samma sak men de har en extra moment under bakningen. för att få segheten måste man koka de snabbt i vatten. konstigt nog men så är det.


jag var i affären i lördags o skulle handla snabbt till middagen o så hittade jag färdig bagels deg! det är ju hur bra som helst! färska bagels på momangen! självklart var man tvungen o koka de o grädda de i ugnen men man slipper ju hela bakprocessen som tar mest tid.


så söndagen bestämde vi oss för att äta lunch vid sjön (som nästan hela stan också hade planerat kändes det som). jag gjorde bagels enligt förpackningen. förrutom att de inte jäste något alls utan tvärtom krympte en aning så tyckte jag att de blev ganska bra o smakade helt ok. eller så var vi helt enkelt hungriga. gjorde inte hela degen så jag får ta o testa igen.

men hemma bakade är faktiskt mycket, mycket bättre!

bilder: privat


 




japanese cherry blossom



bild: www.thebodyshop.se
kollage: privat


jag var inne på body shop när jag var på väg hem från träningen. hittade en serie som heter japanese cherry blossom som luktar gudomligt! sprutade lite av parfymen på min hand o jag kan bara inte sluta sniffa på min hand. det luktar såå gott! verkligen ett gott vårtecken!

jag vill ha, jag vill ha, jag vill ha, jag vill ha.....


RSS 2.0