våfflor nån dag sent

regn ute, är helt slut, har en dejt med tvättstugan, det är stökigt och städnings skulle behövas, rester i kylen väntar på mig. inte särskilt uppiggande. o då ser jag, paketet med våfflor! påsvåfflor är inte något jag hurrar över faktiskt. men jag fick ett paket av en kollega då det var så billigt så jag kan ju inte slänga det precis. det kunde inte vara bättre tillfälle att tillaga mig några våfflor.

söndagen missade jag våffeldag eftersom jag jobbade på TUR mässan i göteborg. men nån dag senare har aldrig skadat. fram med min våffeljärn, som aldrig har gräddat våfflor, men varma smörgåsar. blanda pluver, vatten och smält smör. rakt ner i järnet och vips så fick jag tre delikata våfflor med jordgubbsylt och grädde! orka bara äta två....men det värmer runt mitt hjärta!

bild: privat


kan man äta totoro och makkuro kurosuke?

som ni kanske redan vet så älskar jag totoro. o han finns ju på facebook så man kan följa honom där. o jag fann idag massor av goda smarriga kakor av totoro och söta makkuro kurosuke! jag vill oxå kunna baka!!!

bild: http://27.media.tumblr.com/tumblr_lmuqkxRBNf1qbhue9o1_500.jpg



cider på ikea

var en snabbis på ikea idag med n&s. inte för att jag skulle handla något. jag hängde med mest för att jag var väldigt hungrig, orkade inte att laga mat hemma och jag visste att jag skulle få en stor tallrik med köttbullar för under 30kr! kunde inte bli bättre :)
vet inte vad det var, men ikea verkar ha fått cider feber. det fanns cider överallt vid matserveringen. var ju till att köpas såklart. men vem köper cider till dricka när det finns billig läsk med påfyllning? nja, jag vet inte, jag köpte ingen cider iaf. länge leve bubbelvatten!!!

bild: privat



en helg hemma hos föräldrar

denna helgen har nog varit en av de slappaste jag har varit med om. fått maten serverad, läst böcker, skypat massa med lums o syster, fyndat på second hand och i affärer och cyklat runt ljungby i strålande solsken så jag fick rosor på kinden. det har varit helt enkelt super! brukar vara det när jag är hemma o hälsar på mina föräldrar. bortskämd...

jag har verkligen fått massa god mat. jag nästan föråt mig på en av mina favoriter, nudelsoppa på curry och oxsvans. det låter kanske inte så gott men det är faktiskt en av de godaste rätter jag vet. lördag var lyx! grillad anka, wokade stora scampi o grönsaker. med mig hem fick jag massa grillad fläsk som är marinerad i den såkallad "5-väldoftande kryddan" (kallar jag det för på svenska men heter five spice powder på engelska). detta är en kryddblanding av stjärnanis, nejlika, kanel, huajiao (speciel peppar) och fänkålfrö. doftar helt underbart om man grillar kött på denna krydda :)

bild: privat


testpilot för pierre robert

jag har än en gång blivit utvald till testpilot hos smartson. denna gången är det en sport top för pierre robert. jag fick hem den på posten idag och testade den med en gång såklart! den är grymt skön och mjuk. färgen jag fick var ju hur snygg som helst också.

synd att jag inte hinner gå på något pass denna helgen, men jag får testa den nästa helg på ett spinningpass eller så. läs mina och andra testpiloters blogginlägg om sport topen genom att klicka på smartson loggan här i högra hörnet eller här.

såg att de hade massa andra produkter inom träning och det som är bra med pierre robert är ju att det sälj i vanliga mataffärer. det låter lite B men de har riktigt bra produkter. det har hänt flera gånger att mina strupbyxor har gått sönder och drar man snabbt in till mataffären och köper ett par pierre robert strupbyxor o de sitter hur skönt o snyggt som helst. kanske lite dyra men det är det värt ibland.

bild: privat




baka kaka

lördag bakades massa. det blev kladdkaka, minicupcake med bounty choklad och hallongrottor! mums!

bild: privat


bakdag närmar sig

har städat hela kvällen. rensat bland mina mat och baktidningar och nu är de fint o ordning! :)
o imorgon blir köket till ett bageri för det ska bakas i lass!

bild: privat


RSS 2.0