systeryster möhippa

i helgen höll vi möhippa för min stora syster som ska gifta sig nästa vecka! det var superroligt men jag var helt slut efteråt och utvilad kan jag ju inte säga att jag är efter en helg med värme o fest. men som sagt roligt var det o jag ser framemot nästa vecka när bröllopet är full igång!

bild: privat


min midsommar

sill, myggmedel, vin, sena nätter, gummistövlar, jordgubbar, regn, utedass, snaps, trevligt folk, lervällning, myggbett, grillat, hund & ögonkli =min midsommar!

bild: privat


glad midsommar



bild: privat

insane, in the brain?

snart är veckan slut o det är midsommar! jag kan inte förstå hur snabbt tiden har gått sen jag satt i zürich o vakna, såg på tecknat, sökte jobb o bara hade det lugnt med deprimerande.

nu efter 8 mån så känns det ovant att gå upp tidigt o gå till jobbet. vilket också gör att jag sover mindre o är så trött redan vid tio på kvällen. o lägga mig då är liksom inget alternativ. jag brukar aldrig lägga mig tidigt liksom.


igår var jag på grönan med jobbet. åkte insane, den nya berg o dalbanan där o det var så roligt! så fort jag bara såg den så fanns det ingen återvändo för mig. jag var bara tvungen att åka den. lång, lång kö men, men...vad gör man inte för lite kick! testa den om ni är på grönan!


var o träffade m's syster på stan idag o hitta en grön jacka som jag köpte...jag får inte gå i affärer mera. måste spara! men jag blev ju bjuden på sushi o sen glass med jordgubbar (för andra gången idag) o middag blir det imorgon hos syrran. så jag sparar ju in en del där :D

nu ska jag planera lite inför vår islandsresa efter bröllopet! så GLAD MIDSOMMAR på er!

bild: http://www.dn.se/sthlm/gronans-senaste-ak-ar-rena-vansinnet-1.849259



slut på denna vecka


bild: privat


denna helgen har varit kul fast jag har inte riktigt gillat vädret. det har regnat mer eller mindre två dagar i rad o det är inget att hurra för. hade lite fest hemma i fredags med goda vänner o massa vin.
lördag var värsta slappefesten o idag har jag gått i stan i hällregn för att hitta en regnjacka som jag gilla utan någon resultat. slut överallt. funderar på att beställa den på nätet men är inte riktigt säker om jag vill ha den.

ikväll hade jag bjudit m's mamma o syster på middag. de kom till sthlm igår o jag tänkte att det skulle vara trevligt att bjuda dem över på middag. det blev faktiskt laxkottlet med färskpotatis o stekta minimorötter o sparris. tyvärr blev sparrisen lite lessen när det var dags att äta den men jag tycket maten var god ändå. hoppas de också gillade den.

efterrätten blev äpplepaj med grädde. smulpajsdeg är alltid bäst! det var supergott tyckte jag. men jag var jättemätt.

snart börjar en ny vecka! hoppas det blir bättre väder!


snabbnudlar


bild:privat


jag bara älskar snabbnudlar. jag gillar att äta olika sorter o testa på nya hela tiden. det är hur roligt som helst att gå i asiatiska butiker o leta efter nya sorter. o så finns det faktiskt så många sorter att jag inte vem om jag har ätit dem förr...nästan. det finns faktiskt många klassiska snabbnudlar som har funnits sen jag var liten o det är helt otroligt att de fortfarande finns kvar. o förpackningen är precis som den var då. coolt tycker jag, men det är roligt med de nya desigen på de nya nudlarna. vad tycker ni?


första dagen

ikväll är jag trött. började på mitt nya jobb idag men gjorde inte så mkt, mest upplärning etc. men mitt huvud känns som det ska sprängas när som helst.


har precis ätit två grönsakswrap o är dödsmätt. det var så enkelt o gott. o till avnjuter jag ett glad vin. tycker jag att jag är värd.


men jag måste börja städa undan här lite. imorgon har jag lite vänner som kommer över på middag o massa vindrickande så lite ordning får det vara.
bild: privat


sandras student

idag tar min lillasyster studenten!hurra, hurra, hurra!
kan tyvärr inte vara där för att fira henne men en londonresa utlovad som present!
hoppas på att få lite bilder av de där hemma så jag får visa er.

bild: privat


mushi mushi sushi

bild: privat



är hemma igen o är dödstrött. vakna kvar över 4 imorse för att ta det tidigaste flyget hem. både för-o nackdelar med det men juag är verkligen trött nu. skulle tänka mig sova några timmar men då kommer jag säkerligen vara pigg ikväll o inte kunna somna så det är lika bra att vara vaken.

igårkväll gick jag o m till yooji´s för sushi. o det var så gott men dyrt. vågade testa oss på lite olika men, eller rättare sagt m vågade sig på några nya fiskar o så. jag testa två men den ena som var rå bläckfisk fick jag tyvärr spotta ut. den gick inte ner hur jag än försökte.

ska snart ta hand om tvätten o sen dra till syrran för middag. det är kallt i sverige :S


schweiz en vecka

veckan har gått jättesnabbt o plötsligt är det måndag igen.


har varit i zürich nu en vecka o har nu på morgonen packat ner resten av saker som ska tillbaka till sverige.


jag åkte ner på tisdagskvällen o överraska m. han var superglad över att jag kom o verkligen överraskad. vi har hittat på massor av saker under veckan fastän m har jobbat. picknick nere vid sjön, gått på museum, en snabbpromenad i stan genom eurogay festivalen som hölls här i helgen, en del shopping (för mig), 30år fest, sveriges nationaldagsfirande med alla svenskar i zürich och en liten roadtrip upp över gotthard och klausen passen.


det var igår vi åkte på alla dessa vackra pass o trots att jag har bott här ett tag o sett de vackra bergen i alla årstider så slår skönheten över naturen mig varje gång. det är bara så vackert!

bilder: privata



 

utsikt över zürichsjön


ballonger eurogay festival


lunch på globus takterass


alpblommor


gotthardpass, snövallar längst med vägen i juni



på  väg nerför gotthard


utsikt från klausenpass


en liten ringlig väg


dim sum

i tisdags kom min lillebror till sthlm på besök med sin skola. jag träffade honom nån gång vid lunchtiden o vi gick till aroy dee deluxe  (bästa stället att äta äkta kantonesisk dim sum i sthlm) för att äta kantonesisk dim sum, som består av olika smårätter. lite som en spansk tapas fast man äter det traditionellt till frukost/brunch i hong kong o kanton. det var supergott o jag var proppmätt efteråt. vi satt där inne o åt medans det spöregnade ute. roligt att prata lite med sin lillebror samtidigt som vi tittade på två lapplisor som dela ut lite felparkeringsböter och vi skrattar av skadeglädje. dim sum var god o ph ville ha en rätt som verkligen räknas som en delikatess när man äter kantonesiska dim sum...hönsfötter...något som jag håller mig borta från.

bild: privat


chicken with oystersause


bild: privat

igår blev det min favoritmiddag. jag lagade bräserad kyckling i ostronsoja/sås och ingefära. wokade snabbt upp färska sockerärtor för att det skulle bli lite mer grönt o kokade ris till. det var himelskt gott! det har varit en av mina favoriträtter ända sen jag var liten. jag minns att jag åt hur mkt som helst av den rätten när mamma lagade den. i just love! fortfarande idag så är det rätten jag önskar mig varje gång jag åker hem till mina föräldrar för att hälsa på.

man kan variera den rätten i oändlighet. man kan ha shitaki svamp i o ha pak soi istället för sockerärtor exempelvis. jag är lite dålig på recepter med mått o mängd etc. så om du är intresserad av recept kan du maila eller skriva till mig så kanske jag kan knopa ihop ett recpet.

denna dag är nog min lyckodag! jag har äntligen fått ett jobb!!! jippi!!!

RSS 2.0