koriander på odling

vad jag är trött. jag har ganska fullt upp hela tiden. om det inte är jobb eller träning så är det alltid något annat.
o det har varit toppen väder så länge så man vill ju inte sitta framför datorn eller hur?
jag har försökt att odla lite grönsaker och kryddor på balkongen och det gror och gror. fast jag fick inte fart på koriandern. så igår rensa jag och detta blev kvar. synd. men det kostar ju inte så mkt att köpa i affären när jag är sugen. ska bara få igång min potatisodling :)

bild: privat


please mind the gap

jag såg den. men hoppade inte tillräckligt långt. jag föll. men jag ligger inte på botten. utan klamrar mig fast längst med väggen och försöker ta mig upp. det är inte helt hopplöst. jag ser ljuset då och då så jag tror att jag inte föll så hårt. men jag vet inte. jag kan tappa fästet jag har och falla ännu längre ner. om jag känner mig själv kommer jag inte låta mig falla så långt ner. men o andra sidan var det inte länge sen jag nästan nådde botten. men jag lovar mig själv att aldrig hamna så långt ner igen och det är ett löfte jag kommer hålla.

jag önskade att de rosa molnen inte var så tunna, de höll inte så långt jag ville, men de var där ett tag och det är dom jag ser glimta till här o var. de gör mina dagar inte så betungande när jag klättrar uppåt. men mitt ha-begär är stort och girigt. jag vill se molnen hela tiden. jag såg dem idag. men hur får jag dom att stanna för alltid?

mod linda, mod säger jag mig själv hela tiden. det är mod som kommer ge mig molnen. eller? jag tycker mig ha varit ganska modig. men jag är ingen lejon. hur mkt mod måste jag visa? just nu känner jag mig mer som den förvirrade fisken kurt som varken hittar hit eller dit.

igår föll jag också, fysiskt alltså. från bussbagageutrymmet. låter galet, men det är sant. en meter ner till marken. tur att jag hamna på min rumpa. men bena fick en rejäl omgång. börjar synas idag, en del blåmärken. aj säger jag bara!

ber om ursäkt att jag skriver så tråkigt och metamorforisk. men jag ville bara skriva. en del som läser här inne, men ni som känner mig bäst vet vad jag menar. o om inte så spelar det ingen roll. just ni kan ingen dra upp mig ändå förutom mig själv. jag läser igenom texten och tycker synd om mig själv. det är beklagligt alltså...

bakningens underverk

vilken jobbig dag dagen har varit. allt har bara varit halvt sådär. jag hoppas verkligen inte det är livet. har en rejäl träningsvärk på hela ryggen efter massagen o nu kan jag knappt sitta ner fem minuter framför datorn förrän jag måste stå upp igen för ryggen...är detta ett tecken på åldern??? *panik*

stod precis o slicka i mig den goda "degen" från kladdkakan jag håller på att baka till mina söta kollegor på jobbet. så fort elvispen satte igång kände jag friden i mig. varför i hela världen har jag inte bakat på så länge? när jag ser sockret och äggen blandas till ett vittgult smörig skum försvann hela världen runt om mig. det var bara jag o denna goda degen som snart skulle bli härligt brunfärgad av kakaon. o då ska jag inte tala om när jag sätter kniven i chokladen o daimen jag hackar i bitar. vilket underbart ljud....ni ska bara känna doften som sprider sig i lägenheten nu. mmmmmmmm.....

igår var jag med mina finaste vänner och åt på vapiano. jag har aldrig varit där förr så det var spännande att testa på något nytt. men jag var inte alls så imponerad. gå på restaurang för att stå i kö och hämta maten och drickan själv? massa stök runt om för folk stod o vänta på ett ledigt bord? nää, det var ju faktiskt en restaurang jag ville till, inte en matsal. ett litet bonus! de hade massa gummibjörnar vid betalningsdisken! en av mina favvogodis :)


bild: http://www.marthastewart.com/recipe/truffle-brownies




bröllopsklockorna ringer

bild: privat

efter jobbet idag var jag på massage! åhh vad det var skönt men nu har jag verkligen träningsvärk i ryggen. o jag fick den bästa stretchingen o massag över bröstmusklerna. om ni oxå vill ha en supermassage så är det bara till att lämna en kommentar så ska jag berätta var o vem som masserar.

när jag kom hem fann jag ett fint kuvert i brevlådan. har fått en bröllopsinbjudan till min kusins bröllop i sommar. det var ett jättefint inbjudan tycker jag och jag ser verkligen framemot bröllopet i sommar. nu är det dags att se sig om för en klänning helt enkelt...

day five and the last in london town


bild: privat

dag 5. sista dagen. vi bestämde oss för att sova ut, checka ut från hotellet men lämna sakerna kvar förutom ett par finskor var. dag är dagen vi ska fika afternoon tea och då måste vi ändå var lite anständiga...inga converse här inte.

åkte till top shop för att lämna tillbaka en väska som s hade köpt. därefter åkte vi till harrods för att checka in den stora och pampiga varuhuset som alla prata om. och visst var det flott o fint men det var verkligen som nk här i sthlm, som jag inte gillar.

gick runt på matavdelningen men jag tyckte inte det var så farligt dyrt måste jag erkänna. vi köpte oss en liten oreo cupcake som jag tyckte var helt underbar god.

vi tröttna snabbt på harrods och var hungriga. gick till ett fik för att dela på en sandwich och sen en promenad i hyde park. men det hade börjat blåsa upp så det var kallt denna dagen. vi ville både åka hem nu.

gick till hotellet där vi skulle inta vår afternoon tea scones, mumsigt värre. o som jag har berättat förut så stod vi en gata upp och bytte skor....sen när vi lämna stället stod vi en gata ner vid en busshållplats och byte skor igen. en tant stirra bara på oss o såg ut att inte fatta vad vi höll på med.

tillbaka till hotellet för att hämta våra saker och en snabbombyte. sen var det bara till att ta oss till gatwick airport och sa farväl till london.

day four in london town



bild: privat

dag 4. hmm...måste tänkta till o försöka minnas. det var ett tag sen nu vi var iväg. vad gjorde vi denna dagen?
jo, idag skulle vi bara åka the tube. vi började med att ta oss till oxford street för att lämna tillbaka saker som vi köpte under dag 3 för att vi inte var nöjda med saken. minns inte ens vad det var vi lämna tillbaka. men jag minns att när vi kom fram öppna de inte förrän kl. 12 eftersom det var en söndag.

så vi tog tunnelbanan österut för att se och gå på den berömda tower bridge. men s trodde hela tiden att den hette london bridge, som är bron före tower bridge. så vi tog oss till london bridge. när vi var där förstod jag ingetting. vad var det som var så fint med denna bron frågade jag henne? det är en helt enkel stenbro där bilar kör som galningar. s fattade heller ingetting, men hon sa: vad heter den stora bron då som är så känd? vi såg oss runt om och såg andra turister fota på andra sidan. aha...där är bron som vi skulle till säger hon.

så det är bara till att ta oss tillbaka till tunnelbanan för att ta oss till tower bridge. fast när vi kom fram så fick vi ju se tower of london samtidigt så vi var glad för det :)
efter många poseing framför kameran med bron i bakgrunden tog vi en buss som körde över bron, och så fick vi en sightseeing tur där också och sen över waterloo bridge till covent garden för att ta oss till china town...igen...vi är trots allt kineser eller hur :P

vi var hungriga och vi ville äta dim sum! och det var just det vi åt! mumsigt!

efter lunch tog vi oss tillbaka till oxford street för att lämna tillbaka de saker vi inte ville ha, tog tunnelbana till notting hill för att se marknaden där. men vi var sååå trötta när vi kom fram så vi gick till min favvo fikastället le pain quotidien och fika istället. det var mysigt där som alltid. sen på vägen till portobello road fanns det så många fina butiker med kläder. särskilt kläningar! kläningar i massa! o jag kunde inte hålla mig borta. så när vi väl kom fram till portobello road så var det stängt såklart...men inte var vi lessna för det :)

sista kvällen bestämde vi oss för att ta oss till brick lane, som vi har hört att det ska vara den bästa partygatan. men när vi kom fram fann vi endast massor, massor av indiska restauranger. det var india town. åt en god indisk middag och sedan tog vi tunnelbanan hem igen. fast skönt var väl det för vi var trötta som vanligt...


PLEASE MIND THE GAP! :P


för två veckor sen...


blått i mitt hem

nu kör vi ett litet avbrott i reseuppdateringen. måste bara visa mina fina fat/skål. den stora ljusblåa köpte jag på bruka designs utförsäljning vid frihamnen som jag bloggade om i förra veckan. och den andra blåa målade jag själv exakt för en vecka sen. tänkte jag behövde en skål till mina ägg som står så fult i kylskåpet i de gråa, tråkiga äggkartongerna. visst blev det fint? :)

p.s. hoppar på moln gör jag nog fortfarande...men de har blitt lite tyngre. förra veckan var de superlätta..*fniss* :P

bild: privat


day 3 in london town

dag 3. började med att köpa åkkort för att ta bussen till madame tussaud. det skulle vara vår bussdag i london. stod i kö för att komma in och medans jag stod i kö sprang s för att handla cola till mig o en glass till henne. tillbaka kommer hon med en stor glass, en flaska cola till mig och en jättestor crépe fylld med nutella. vi hade nyligen ätit frukost...

efter en runda inne i madame tussaud börjad vi faktiskt bli lite trötta på alla vaxdockor och ville bara ut därifrån.

när vi väl kom ut tog vi en buss till kings cross station. vad vore en resa till london utan att besöka denna tågstation där harry potter tar hogwartståget till skolan? inte alls en bra londonresa. tyvärr när vi leta efter spår 9 och 10 inser vi att de håller på att bygga om en hel del och för att komma till de spår 9 eller 10 måste man ha ett kort för att komma genom spärren. tråkigt, men vi kom till kings cross station iaf.


åt en halvläskig fish and chips lunch och tog sedan bussen till covent garden. gick runt på en mysigrunda där och sedan drog vi vidare till oxfoord street för shopping.


denna dag var vi lite klokare och tog oss hem till hotellet för att lämna alla saker vi har shoppat och gick direkt iväg för att äta middag. tyvärr blev middagen inte så bra eftersom vi hade bestämt oss för att äta något engelskt. blää...men sen satt vi ute på uteservering med en flaska bubbel o snacks. vilket bra avslut på denna dag alltså!


bild: privat


RSS 2.0