gott nytt år!

tror jag inte kommer ha tid att blogga fram tills nyårsafton. så jag passar på nu att önska er alla god fortsättning på det nya året! bauta kramar från mig till dig! :D


värmefilt, clementiner och en magisk värld

första dagen på min semester. de sista för i år. o första dagen jag inte känner några måsten. idag är bara en slappedag. sa hejdå till föräldrarna o småsyskonen som åkte hem och kom precis hem från en runda i affären efter flera clementiner, lite småplock godis. sist men inte minst blev jag jätteinspirerad efter juldagens biofilm, narnia - kung caspian och skeppet gryningen, så jag har bestämt mig för att läsa alla böcker i narnia serien. vad blir då inte bättre när biblioteket för en gång skull är öppen när jag är ledig, att låna böckerna för att krypa ner under min fina julklapp, en värmefilt, äta clementiner och läsa läsa och läsa :)

god fortsättning!!!

bild: privat



önskar er alla en...


julklappsproducering

inte många dagar kvar till julafton! jag bara längtar o hoppas att denna snökaos inte håller på alltför länge.
precis hemkommen från en fika stund med m och gav henne hennes julklapp, en tygväska som jag har sytt själv med innerväska. jag hoppas hon blev glad trots att jag tog tillbaka innerväskan då den inte är helt klar ännu :S men hon får ju den snart igen! fast kanske inte i år då...

har fått några fina julkort skickade till mig. dags för mig att fixa det också :S

bild: privat


4e advent mys

iofs så är dagen inte över ännu men jag tror detta är en av den mysigaste 4e advent jag någonsin har haft :)
vakna upp med en person som jag tycker om o sen en massiv brunch men en annan person som jag tycker väldigt mkt om och shopping därefter. o nu sitter jag o njuter av en martini. kan det bli bättre?
fast strax ska jag faktist ta tag i lite skitgöra som att städa :S

är lite matt efter all mat jag fick i mig på brunchen o tanken på att laga kvällsmat gör mig lite sne. har lite ont i ansiktet, öronen och huvudet. blir jätteglad den dagen denna dumma inflammationen lämnar mig.

vacker amaryllis jag har visst? :P

bild: privat


pepparkakshus 2010


3e advent redan :S

3e advent har redan varit o jag har inte handlat mer än en enda julklapp :S
börjar bli lite smått stressad nu men det är så mkt som händer här så jag glömmer bort julhandlandet. o så blir jag så trött på allt när jag ser hur mkt folk det är i affärerna. kanske få tar en runda efter jobbet istället så kanske det är mindre folk i affärerna. i fredags var syrran här o vi satte ihop pepparkakshuset. det var superroligt o jag vet inte om jag jag tycker det blev så snyggt men kaos var det tills vi fick ihop det...men mysfaktorn var ju hur hög som helst så vem bryr sig om huset blev snyggt eller inte :D ni får se en finare bild sen när jag har tid att ta bilder!

bild: privat



chokladkolasnittar

bakade i måndags chokladkolasnittar, en repris från 2008 när jag var nere i schweiz. supergoda!!! det är faktiskt inte så konstigt att jag är så fettoboll som jag är :S
som tur var så bakade jag inte dem till mig utan till mina vänner som var på julfika. o alla andra som vill kommma på fika :)  du är varmt välkommen om du har vägarna förbi! ha en fortsatt trevlig helg för det tänker jag ha!!

bild: privat


julfika med världens sötaste tjejer

ikväll har jag haft riktigt fint besök. några av mina finaste vänner var här på julfika och det var superduper mysigt. särskilt när vi inte har setts på ett tag. det blev lite lussekatter, pepparkakor och chokladkolasnittar. o så testade vi den nya årets blossa glögg saffran. blev mkt besviken för glöggen smakade ingen saffran alls...mest sprit :S fick finfina presenter av mina söta vänner men det visar jag upp en annan gång. en av presenterna från mig var en hallon och choklassylt jag kokade igår kväll och här kommer receptet på den :)

för att göra 1 burk hallon-och chockladsylt behöver du:

  • 1 l hallon, frysta går bra
  • 4-5 dl muscovadosocker eller rårörssocker
  • 150 g mörk choklad (minst 70 procent), grovhackad

gör så här:
blanda hallon och socker i en kastrull och låt sjuda i ungefär en kvart. skumma av om det behövs. ta bort kastrullen från plattan och låt chokladen smälta ner i sylten. låt svalna en stund och häll sedan upp i glasburk. gott till ex. pannkakor, våfflor eller glass :)


bild: privat


lussekatter

imorgon kommer några av mina käraste vänner på en lite julfika! o jag har såklart förberett massa julgott och så julklappar såklart. en av julklapparna gjorde jag nu ikväll o det blev överraskande bra! o snart ska jag börja baka chokladkolasnittar. en av godsakerna jag ska bjuda imorgon är såklart lussekatter som jag bakade för fullt igårkväll. bild på presenten kommer imorgon när hon har fått den. tills dess får ni njuta av bilden av mina lussekatter.

föresten, just detta recept jag testade mig på lussekatterna var superbra! de var väldigt saftiga o luftiga idag också. vi får se hur de är imorgon! om det är fortfarande toppenbra ska jag dela med mig av receptet till er mina söta!!! :)

bild: privat


andra advent

andra advent. vad veckorna går snabbt. börjar känna att jag måste gå o handla julklappar snart. orkar inte med stressen. jag mår mkt mkt bättre nu än vad jag har gjort. hostar mindre o hesheten är knappt där. har haft en jättemysig helg. hoppas att ni mina vänner oxå haft det. nu är det dags för lussebullsbakandet.

bild: privat


brrr...kallt...

vilken tråkigt fredag :(
mår jättedåligt o är trött hela tiden...kl är strax över 8 o jag fryser och ska lägga mig när som. var hos läkaren idag o fick en ny diagons eftersom cocillana inte hjälpte. nu har jag visst bihåleinflammation. jaha...10 dagars penicillinkur. suck!!!

om jag hade varit frisk hade jag inte ens suttit här just nu. utan jag hade suttit på hotel reisen och käkat god o mumsig skaldjursbuffé....åter igen...suck!!!

i med en kopp te o så bums i säng för min del. gonatt då mina vänner.

bild: privat


en skön paus

har precis kommit hem från en supertrevlig dag. jobba halvdag o sen var det till en rolig föreläsning om att arbeta mindre o få mer gjort med klas hallberg. klicka på hans namn för att komma in på hans hemsida. det han säger är väldigt bra fast det var ganska mkt trams också, trots det var väldigt roligt.

sen gick vi vidare till restaurang paus på rörstrandsgatan och åt en supergod 3-rätters middag. började med grillade kycklingvingar och nachos med dipp som förrätt (småplock). sen var det en superbra grillad tonfisk med risotton. och det hela avslutades med en blåbärs cheesecake. det enda jag inte riktigt gilla var risotton som inte smakade något alls. annars var allt supergott och jag blev proppmätt!

ett stort minus tycker jag att en av servitören var sjukt dryg och otrevlig. annars var det toppen!

det var verkligen mysigt! synd att vi på jobbet inte gör det oftare bara...

bild: privat



RSS 2.0