mcnuggets

bild: http://www.mcdonalds.se/se/maten/produkter/produkter/chicken_mcnuggets.html

lite småbakis suktade jag efter mcdonalds mcnuggets till lunch o beställde en box på 20st med currysås. men efter 7st var det stopp stopp stopp. jag fick inte i mig en bit till. hur hade jag ens fått för mig att jag kunde klämma i mig 20st?! men jag måste säga att detta är en av mcdonalds bästa påhitt! inte världens nyttigaste men me love nuggets :)

soba nudlar

jag har fått ett helt otroligt konstigt begär efter nudlar hela tiden. nästan all sorts av nudlar fungerar men helst risnudlar. jag är sugen på det hela hela tiden. fattar inte vad som händer i mitt sjuka huvud. i tisdags åt jag en stor skål med goda wookade undonudlar. igår var jag så sugen hela tiden men jag kände att jag fick hålla mig lite. men så idag kunde jag bara tänka på nudlar hela hela tiden.

i tisdags var jag o handlade lite nudlar o köpte med mig hem, förutom undo nudlar, soba nudlar. de är gjord av bovete och vetemjöl. testade dem idag o det var mkt gott. MEN inget slår risnudlar, de är fortfarande mina favoriter. undo ligger på högsta topp just nu....mumma!

jag vill till tokyo!!!!!!! ...o äta nudlar :P

bild: privat


katalansk kväll

ännu en gång blir det ändrade semesterplaner denna sommaren. det blir barcelona och det är så nära så jag nästan nästan kan bara sträcka ut armen o känna värmen, tapas och havet.

men det är ju inte riktigt dax än. men snart. men för att lätta på längtan till semester blir det en katalansk middag med tapas...fast hemma men ändå inte.

ett måste i det katalanska köket är tortilla española. en enkel potatisomelett som är lite tjockare än vanlig omelett men så himla god. förutom det kommer det bli gambas al ajillo, pan con tomate, jamon serrano och calamares a la romana. o så vill jag iaf ha lite sangria till. annars är det ingen katalansk afton eller hur?

bild: privatfocaccia

för några veckor sedan bakade jag focaccia enlig leila lindholms recept. det blev en med körsbärstomat/basilika och en med fetaost/timjan. jag hade tyvärr ingen aptit att äta den när jag hade bakat dem. men vad har man en frys till eller hur? och just nu sitter jag o njuter av den goda focaccian varm med smör med ett glas vitt. helt underbart.

receptet finner du på denna länk: http://www.recept.nu/1.121683/leila_lindholm/matbrod/mjol/foccacia
fast jag har ju hennes kokböcker så jag fann receptet i boken. man kan ju undra varför man ska ens köpa dessa böcker om alla ändå kan hitta recpetet på nätet!?

bild: privat


pannkakor med jordubbar


bild: privat

nuså, är det färdigt deppat. har äntligen fått igång baklusten igen. idag började jag med att grädda massa pannkakor. för en gång skull stod jag o vispade smeten för hand och jag kände riktigt hur jobbigt och tungt det var. men det var hur avstressande som helst. lite senare fick jag sällskap och så koka jag till lite rårörda jordgubbar till pannkakorna. avnjöts på balkongen. mumsigt!


 lumslums sötast i världen

alltså mitt hjärta smälter varje gång jag träffar denna sötnosen. min sötaste o finaste systerdotter växer så det bara knakar om henne. nu börjar hon o prata med en o ler så sött. här är hon dock väldigt trött innan hemresa från kvällens middag. men gosh...hon är så så så söt! :)

försöker vänja mig vid min mac. men det är fortfarande svårt när jag har en pc hemma o jobb också. men det är väl bara till att använda datorn tills det känns ok.

bild: privatRSS 2.0