spice from vietnam

denna helg kommer vår familj vara samlad. det ska bli mysigt. lillsyrran kommer hem på söndag, jippi!!! saknar henne så mkt. förra veckan var jag hemma o hälsa på familjen också. då fick jag reda på att mormor och morfar hade kommit hem från vietnam och med sig hade mormor lite kryddor till mig. och det var inte lite precis. en stor påse med curry och en med torkad chili. jag kommer typ aldrig att äta upp det :)

bild: privat


kladdis till jobb

har precis nu bakat en kladdkaka till jobbet. fick en liten beställning av min kollega som ville bjuda på fika imorgon. i vanliga fall brukar jag använda mig av ett recept som jag fann otippat nog på metros hemsida. den är riktigt kladdig och god. man bara smälter när man äter den goda kakan med grädde.

men fick tips om att testa ett annat recept från http://kalasgott.blogg.se/ 
en bloggerska som är superduktig på kakor och bakverk verkar det som. så varför inte testa hennes tips om kladdkaka.

själva smeten var ganska tjock och det var en hel del socker...kanske lite för mkt? men hur den smakar kan jag inte göra någon bedömning förrän imorgon när jag får smaka :)
så vi får väl se hur det blir imorgon. over and out.

...glömde, ytan på kladdkakan ser lite skum ut på bilden. det är för jag slängde på daimchoklad för att det ska vara extra smarrigt :)

bild: privat


helsingborg, helsingör och köpenhamn

förra veckan hade jag semester och åkte ner till skåne en sväng o hälsa på en kär vän. hade med mig två presenter som till värdinnan och värden. jag var i helsingborg, helsingör och köpenhamn. i helsingör blev det en hel del shopping och en god dansk winerbröd med choklad i mitten. det var riktigt smarrigt. det var mkt färjeåkande när vi skulle till helsingör och köpenhamn. men det var bara roligt och så kort sträcka :)

bild: privat


vaniljmousstårta med choklad-och blåbärsbotten


bild: privat


i lördags hade jag några tjejkompisar över på en myskväll. vi laga tacos och snackade en massa strunt i denna sommarvärmen. då en av tjejerna tyckte att tidningen baka är dålig med massa komplicerade recepter tänkte jag baka en efterrätt från tidningen. o vad passar inte med en vaniljmoussetårta som ska stå i frysen. kall och svalkande mot denna hetta som är i luften. jag gjorde lite ändring i receptet, som vanligt...men jag ändra inte så mkt. tog bara och bytte ut lavendel till blåbären som jag plockade i hösten.

men det visade sig ju att recepten inte alls är så komplicerade. gäller bara att ha orken o lusten att baka, eller hur? :)

fiskelifisk

ok, idag var dagen jag skulle vara kreativ och tillverka saker. men det blev inte mer än en ynka fiskarmband. köpte en del pärlor när jag var i helsingborg sist och hade tänkt mig göra massor. men tiden går för snabbt och jag för lat...men nu är det semestertid för mig ett tag så då kanske inspirationen kommer och latheten försvinner. vem vet...? om det blir flera kreativa grejor klara så visar jag dem såklart!

bild: privat




sommar inspiration med indisk touch

nu när sommaren är här och dagarna är längre så börjar jag finna inspiration till att sy igen. min vän e som bor i helsingborg inspirerar mig alltid varje gång jag träffar henne. sist när jag var nere i o hälsa på köpte vi en del pärlor. jag köpte mina för att göra armband och så en del dekoration för mina framtida väskor. ska bara fixa lite tyg också.

idag efter jobbet var jag lite shopping sugen så jag o m vännen gick i stan. vår favvo ställe är och kommer troligtvis för alltid vara indiska. och jag fick så mkt inspiration där. fann denna vackra kudden exempelvis som var så snygg. funderar på att göra något liknande. längtar lite efter regn måste jag erkänna. mest för att alla växter håller på att torka ut och så kan jag sitta inne o sy :)

middag idag blev på den indiska restaurangen guru vid odenplan. mumsfilibaba!

bild: privat


sol & vin är en bra kombination eller?

bild: privat

i onsdags träffa jag s som var i sthlm för en kort period. det var roligt att ses igen och speciellt kul att sitta på flyt och dricka vin o snacka massa skit. sen tog vi oss till 1900 och åt en mumsig middag med lite cava som satt fint. fastän vi satt i skugga så kändes det som vi satt i solen för det var varmt och ljuset är så skarpt. o oavsett vad man tycker om slussen (på bild) så är det ganska mysigt o på sitt sätt fint.

nya tidningar

är du en av dem som njuter av denna galna värmeböljan som har kommit? gör du inte det så bör du börja göra det och uppskatta denna värme o sol som vi har. ska inte förstöra för er men tyvärr så kommer hösten snabbare än vad vi tror. så njut, njut o njut av solen med bara ben och solglasögon. en glass på det är aldrig fel. hoppas nu bara att värmen håller sig till nästa vecka också.

igår var jag hemma hos en vän och besökte henne o hennes familj. en liten liten tjej har tillkommit i familjen o hon var så söt. på vägen hem tog jag ett språng in till pressbyrån för att kolla om det fanns nya tidningar ute. det märktes att jag inte har haft tid att gå o titta efter tidningar. nya delicous var ute och baka som jag har skrivit om tidigare var också ute....det var lite överraskande...det skulle ju inte komma ut en ny tidning förrän i november?! :O

men lessen blev jag inte precis! det är precis vad jag behöver för att mina "njuta av dagen/kvällen ute" i värmen.

bild: privat


paj & bröllopsserie

igår var jag bjuden hem till min vän e på middag. det blev pajx2 och hur gott som helst. jag som är så dålig på att laga matpajer blev superglad över att få en så delikat paj. sen har hon och hennes kille nyligen flyttat in i ett mysigt hus inte så långt ifrån mig. då jag inte kunde komma hem till dem på midsommar så blev det en visit igår.

det var ett jättefint hem och stort! men det jag gilla mest av allt är nog fondväggen de har tapetserat upp i matrummet. det var riktigt snyggt. tack för en underbar trevlig kväll och god mat! :)

något som jag har tänkt på och lagt märke till på senaste tiden. innan och precis efter kronprinsessans bröllop tyckte mer eller mindre alla att det var för mkt reklam och prylar som gjordes och såldes till bröllopet. ex. denna officiella bröllopsserien. alla var anti dessa varor. men ändå, nästan i alla hem jag kommer till så finner jag alltid något som ingår i denna bröllopsserien?! vilket är lite förvånande. om det inte är en plastpåse är det en bricka. något lite är det. så det verkar ju ändå som försäljningen av sakerna gick bra.

om jag skulle vilja ha något av bröllopsserien så är det nog denna söta skål. den är verkligen fin och användbar. finfin :)

bild: http://www.designonline.se/


kusin mi & mickes bröllop

bild: privat

denna helgen som har varit har jag äntligen åkt ner till skåne. det var skönt att vara hemma igen på något sätt. höra den skånska dialekten, se den skånska naturen och bara insupa den skåne helt enkelt. det är något speciellt och kommer alltid ligga varmt o nära mitt hjärta.

men det var ju inte bara för skoj skull jag åkte ner utan det var för min vackra kusins bröllop! det var ett supertrevlig bröllop och jag hade verkligen kul. detta är enligt mig, årets vackraste brudpar. stort grattis kusin mi & micke!

jag fick en hel del bilder tagna. läggs upp på facebook under helgen om ni vill se!

klänning till bröllop

snart är det dags för bröllop o vem sa att det är lätt att gå på ett bröllop?
hur svårt är det inte att hitta en klänning? o när du väl har funnit en så ska du ha matchande skor, smycken och handväska. när det är klart frågar man sig, hur ska man ha håret?

jag har iaf kommit fram till att bäst att ha allt enkelt så blir det mindre jobbigt för mig. dessa två klänningar blir det. den rosa på förmiddagen vid den vietnameiska cermonin och den mörkblåa till vigsel och festen. hoppas det blir bra, vad tycker ni?

bild: privat


RSS 2.0