värt att längta efter
bild: privat
recept på key lime pie
bild: privat
på önskan så publicerar jag receptet på key lime pie. det är faktiskt ett recept som jag hitta på arla. och för en gång skull har jag inte ändrat något i receptet. jo, jag struntade i att sikta över florsocker...det är redan tillräckligt sött! det var väldigt gott med färska hallon till om man har det tillgängligt. perfekt att göra dagen innan pajen ska bjudas.
12-14 bitar
15 digestivekex
125 g smör
Fyllning:
5 äggulor
1 burk kondenserad sötad mjölk, ca 400 g
1 dl pressad limesaft
1 lime för dekoration
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175°. Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 8 min. Rör ihop äggulorna i en bunke. Rör ner mjölk och limesaft. Häll smeten i formen. Grädda i ytterligare 15 min. Låt kallna. Låt den stå i kyl eller frys minst 3 tim. Låt den frysta pajen stå i rumstemperatur ca 20 min innan servering. Sikta över florsocker. Garnera med vispad grädde och limeskivor.
key lime pie & maräng
vid påsken bakada jag en key lime pie och den smakade väldigt bra. inte alltför söt men ändå en rund kolasmak efteråt. det blev ganska mkt äggvita kvar efter pajen för det var en del äggulor. och då passa jag på att göra lite maränger. alltid bra att ha!
bild: privat
elin & gustavs bröllop
bild: privat
påskmiddag förra veckan
bild: privat
påskafton
soligt och kallt, det är precis som april väder ska vara. hur mkt ägg har ni ätit hittills? jag har nog ätit minst 2 ägg per dag denna veckan. dagen började med scrambled eggs, galet gott! jag älskar ägg i alla former, förutom rått. skulle vilja testa pocherad ägg, har aldrig ätit. men det verkar hiskeligt svårt. har ni testat någon gång?
påsken började igår med att äta påsklunch hos syrran och ikväll är jag bjuden på påskmiddag hos en vän. jag bidrar dock med en key lime pie. har aldrig gjort den förr, men jag hoppas den smakar gott.
jag älskar mat men ibland går det även an med snabbmat. som på skärtorsdagen firade jag med en box kyckling. de log o sa pip pip till mig när jag öppnade boxen. slank ner i magen med currysås :)
bild: privat
påsk chokladbiskvier
bild: privat
räkmacka á la påsk
bild: privat
skärtorsdag och fortfarande sjuk. men lite piggare o jag står inte ut att vara hemma mer. måste ut härifrån. det är soligt o fint ute. någon påskkänsla finns inte alls. så jag måste ut o titta på lite påskpynt för att få känslan, med lite snor o hosta. o vad passar inte bättre med en räkmacka idag? jag var göteborg och jobbade för två veckor sen och gick upp till gothia tower och åt deras "berömda" räkmacka. den var smarrig men jag förstår inte riktigt varför den är så berömd???
japan, here I come
jag har iaf denna veckan äntligen bokat min resa till japan! yeah!!! så nu är det äntligen dags att åka iväg. vad som än händer så kommer jag åka. det finns inget som kan stoppa mig nu alltså.
och då ska jag äntligen få äta genuin japansk mat och jag ska testa soba nudlar! åhh, vad jag längtar!
bild: http://ja.wikipedia.org/wiki/%E3%83%95%E3%82%A1%E3%82%A4%E3%83%AB:Hakozen-soba_by_Yusuke_Kawasaki_in_Ginza,_Tokyo.jpg