värt att längta efter

snart är denna veckan över. veckorna bara springer iväg. det är faktiskt lite läskigt tycker jag. men samtidigt så vill jag inget mer än att tiden ska gå snabbt så det blir sommar och lums kommer hem till sverige. saknar henne så otroligt mkt o när jag pratar med henne via datorn vill jag ju inget mer än krama o mysa med henne. så fort jag ser en bild på henne kan jag inte låta bli att le och då ler hela mitt hjärta. min sötaste lums! moster bara älskar o saknar dig!!! <3

bild: privat



recept på key lime pie

 

bild: privat


på önskan så publicerar jag receptet på key lime pie. det är faktiskt ett recept som jag hitta på arla. och för en gång skull har jag inte ändrat något i receptet. jo, jag struntade i att sikta över florsocker...det är redan tillräckligt sött! det var väldigt gott med färska hallon till om man har det tillgängligt. perfekt att göra dagen innan pajen ska bjudas.

 

12-14 bitar

15 digestivekex
125 g smör

Fyllning:
5 äggulor
1 burk kondenserad sötad mjölk, ca 400 g
1 dl pressad limesaft

1 lime för dekoration

 

Gör såhär:


Sätt ugnen på 175°. Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 8 min. Rör ihop äggulorna i en bunke. Rör ner mjölk och limesaft. Häll smeten i formen. Grädda i ytterligare 15 min. Låt kallna. Låt den stå i kyl eller frys minst 3 tim. Låt den frysta pajen stå i rumstemperatur ca 20 min innan servering. Sikta över florsocker. Garnera med vispad grädde och limeskivor.


key lime pie & maräng

så ligger jag hemma igen och är sjuk. är lite trött på denna förkyldningen som inte ger sig. men nu har jag verkligen bestämt att jag ska ta det supersuper duper lugnt o inte göra något som att gå ut efter jobbet.

vid påsken bakada jag en key lime pie och den smakade väldigt bra. inte alltför söt men ändå en rund kolasmak efteråt. det blev ganska mkt äggvita kvar efter pajen för det var en del äggulor. och då passa jag på att göra lite maränger. alltid bra att ha!

bild: privat


elin & gustavs bröllop

igår var jag på min väns elins bröllop. det var superfint o väligt mysigt! maten var helt underbar och så var festen. finns inga ord att beskriva det. önskar henne och gustav all lycka i hela världen! :)

bild: privat


påskmiddag förra veckan

just nu är jag så hungrig så jag önska inget annat att det var lördag förra veckan så jag fick äta påskmiddagen igen. det var ju galet gott! men jag har varit ganska bortskämd redan, igår på spa med middag och hotellfrukost imorse. bröllopsmiddag ikväll...ja, jag har och kommar vara ganska bortskämd. med det krävs mat nu för det :P

bild: privat


påskafton

GLAD PÅSK!

soligt och kallt, det är precis som april väder ska vara. hur mkt ägg har ni ätit hittills? jag har nog ätit minst 2 ägg per dag denna veckan. dagen började med scrambled eggs, galet gott! jag älskar ägg i alla former, förutom rått. skulle vilja testa pocherad ägg, har aldrig ätit. men det verkar hiskeligt svårt. har ni testat någon gång?

påsken började igår med att äta påsklunch hos syrran och ikväll är jag bjuden på påskmiddag hos en vän. jag bidrar dock med en key lime pie. har aldrig gjort den förr, men jag hoppas den smakar gott.

jag älskar mat men ibland går det även an med snabbmat. som på skärtorsdagen firade jag med en box kyckling. de log o sa pip pip till mig när jag öppnade boxen. slank ner i magen med currysås :)

bild: privat


påsk chokladbiskvier

fick en finfin påskpresent av min vän måd idag. o de var super delikata! en av dem var en sarah bernhardt bakelse. åhhh, så gott! en vacker dag, när jag känner mig på topphumör så ska jag baka dessa smarrigheter :)

bild: privat


räkmacka á la påsk


bild: privat

skärtorsdag och fortfarande sjuk. men lite piggare o jag står inte ut att vara hemma mer. måste ut härifrån. det är soligt o fint ute. någon påskkänsla finns inte alls. så jag måste ut o titta på lite påskpynt för att få känslan, med lite snor o hosta. o vad passar inte bättre med en räkmacka idag? jag var göteborg och jobbade för två veckor sen och gick upp till gothia tower och åt deras "berömda" räkmacka. den var smarrig men jag förstår inte riktigt varför den är så berömd???

japan, here I come

ligger hemma o är sjuk...igen. jag är ganska trött på att vara sjuk nu. det är hosta, heshet och trötthet som sitter i att så jag inte orkar göra något än att ligga ner. jag önskar att jag hade någon som fixa mat o städa etc. åt mig när jag är sjuk.

jag har iaf denna veckan äntligen bokat min resa till japan! yeah!!! så nu är det äntligen dags att åka iväg. vad som än händer så kommer jag åka. det finns inget som kan stoppa mig nu alltså.
och då ska jag äntligen få äta genuin japansk mat och jag ska testa soba nudlar! åhh, vad jag längtar!

bild: http://ja.wikipedia.org/wiki/%E3%83%95%E3%82%A1%E3%82%A4%E3%83%AB:Hakozen-soba_by_Yusuke_Kawasaki_in_Ginza,_Tokyo.jpg


RSS 2.0