mosebacke konsert

igår var jag på mosebacke och såg på en efterlängtad konsert. det var lykke li och anna järvinen som spelade. anna järvinen hade jag inte hört förr och hon var väl ok men jag skulle ganska säkert inte köpt hennes skiva. tyckte hon var lite nonchalant när hon var på scenen. lykke li var skitbra! hon uppträde med säkerhet och var en duktig underhållare. det var bara ös när hon sjöng alltså.



  
  


jag var där tillsammans med maud & helen, the twins. åt en nachokorg var till middag. jag kan inte förstå varför man får en korg som var mer än överfylld med nachos men bara två fjuttiga små burkar med salsa och guacumole till? vad ska dippen räcka till? fem nachos och sen ska du äta resten av nachosen som de är eller vaddå?

hade sjukt ont i fötterna under konserten eftersom man stod i flera timmar. mina fötter bultade när jag kom hem o gick o la mig.

maud & helen




 

snigel wonton

var på en promenad när jag kom hem efter jobbet idag. jag var riktigt deppig när jag lämnade kontoret och ändå gick jag och köpte mig en ny jacka. jag letade efter bra joggingrunder runt här jag bor men hittade inte en enda. alla vägar är asfalterade, dåligt för mina knä eller är det en ursäkt att inte gå ut o springa? det har regnat en hel del idag och jag vet inte om det beror på det men en liten gångväg utanför mig var full med sniglar. jag skulle säkert hittat minst 50 st om jag hade räknat dem.


i lördags hade jag en liten fest för mina vänner, ett lite kallat adjöfest eller så kan man säga wonton fest. jag gjorde lite mer än 300st wonton och de åts upp allihopa+efterätt som var friterade banan med vanlijglass och sirap!!! trodde aldrig att de skulle göra det faktiskt men på mina vänner kan man alltid lite på att maten tar slut mohahahaa...

det var en superrolig fest iaf. jag mådde inte så bra dagen efter dock...men se på bilderna nedan o njut :)







zhong gou

jag kan bli så upprörd ibland över saker som står i tidningar nu när os i beijing börjar snart. allt om kina tas upp. både för och nackdelar. men vad är det som fastnar i ditt minne när du läser en artikel? oftast det är om negativt eller hur? tråkigt, men så är det.


varje dag ser jag artiklar om hur dåligt det är i kina. och då börjar vi svenskar säga och tänka, oj vad dåligt det är för kineserna. det finns faktiskt dem som till och med vägrar att åka till kina för att landet är en diktatur. jag förstår de som har bestämt sig för detta för länge sen. men de som säger det nu bara för att de råkar läsa om det i tidningarna? de som sitter här i sverige och dömmer hur dåligt det är i kina? vad har ni för rätt att göra det nu? vet ni att det var varit så dåligt ställt sen långt tillbaka? detta råkar bara öppnas för era ögon just nu. sen när os rushen är över kommer ni ha glömt de stakars kineserna.


artiklen här som man kan läsa i aftonblandets hemsida ( o säkert i tidningen också) berättar hur hemskt en del pensionärer har det i hong kong. artiklen säger inte så mycket, men bilderna säger tusen saker. visst är det hemskt men visste ni att detta har funnits länge? det fanns även när hong kong var en brittisk koloni. gjorde någon åt det då? nu försöker den kinesiska myndigheten åtminstone göra något åt fattigdomen.


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2917620.ab


jag dömmer också när jag ser nyheter från andra länder, men jag sitter inte o bojkottar ett land för det. kanske reagerar jag extra starkt för att jag är halvkines, för att jag jobbar med kina dagligen, kanske för att jag tror på kina.


och visst har kina en lång väg att gå. det finns en hel del att göra innan allt är perfekt. men vilket land har inte det?


bojkotta inte kina, snälla. det är ett land på väg framåt och åker man dit gynnar det folket. visst kan vissa saker de gör verka vara konstiga för oss. men det är deras traditioner. lika konstiga som vi dansar kring en gran på julafton. åk dit och känn på atmosfären, sup in alla dofter, smaka på alla smaker och framförallt träffa de mysiga kineserna. låt inte tidningarna berätta för dig om kina. låt kineserna göra det. 




lyckoträd i shanghai vid kinesisk nyår

killer drink

onsdag redan. dagarna bara springer iväg men ibland känns det som dem springer för långsamt. jag har tråkigt, verkligen supertråkigt.


i fredags var jag och såg på sex and the city - the movie. filmen var sååå bra och värd att se flera gånger om. efteråt gick vi och åt pizza på primo ciao ciao. ni måste ju bara testa pizzan som heter pecorino, fylld med pecorino ost så klart. men var så god så det bara vattnas i munnen på mig när jag tänker på det.


senare gick vi vidare till tiki bar och jag blev grymt besviken. dyra drinkar som inte är något särskilt. bara dyrt. min drink var till o med äcklig. det var knappt att jag kunde dricka den....sur som bara den. varje gång jag tog en klunk och svalde kändes det som alla mina inre organer frätes sönder...blääää....

jag och kattis med mördar drinken..........choke..........................








SATC

om 3½ timma sitter jag på en biosalong och ser på sex and the city - the movie. jag bara längtar att komma ifrån kontoret. jobb i alla ära men när det är fredag eftermiddag så vill man inget annat än avsluta sitt jobb och gå härifrån för att ha en välförtjänt helg.


lästa nu på lunchen en intervju med Sarah Jessica Parker att hon har fått alla kläder från serien igenom. men hon använder inte kläderna för hon vill inte slita på dem och därför har hon arkiverat kläderna. det är ju bara inte sant. snygga kläder måste man bara använda....pust...


flytt & familj

imorgon ska jag och några vänner gå o se på sex and the city - movie. jag vet, jag är supersen men bättre sent än aldrig eller hur? jag tittade på några avsnitt från femte säsongen häromdagen och jag blev så avundsjuk på alla vackra kläder de har på sig. visst ibland lite udda men de flesta kläder ser helt underbara ut. me want to.


min flygbiljett är nu bokad och jag börjar planera på att packa men har ändå inte någon lust att göra det. det börjar kännas verkligt, att jag, ska flytta utomlands.


jag har egentligen inget emot att flytta ifrån sverige, det är ju inte så långt. men tanken har smygit sig närmare och närmare att jag kommer inte träffa min familj lika mycket som förr. inte för att jag träffar de så ofta nu, men det kommer vara ännu mer sällan nu.


min stora syster träffar jag ju ändå hyfsat ofta då vi bor i samma stad och man kan ju tro att jag inte uppskattar det, men jag gör det och det känns faktiskt väldigt jobbigt att inte kunna gå hem till henne när jag känner för det. eller att jag kan ringa och fråga om hon är sugen på dim sum och gå och käka varsin tallrik med wokade risnudlar. blir helt tårögd när jag tänker på det.


klart, jag kommer prata massor med familjen via skype och msn messenger men det blir inte riktigt samma sak.


så en månad kvar och sen så drar jag...


moster besök

så var det snart fredag igen och jag bara längtar. jag är så trött. jag kan inte minnas att jag har varit så trött från det jag vaknar tills jag går o lägger mig.


i tisdags kontaktade min yngsta moster mig och sa att hon och hennes familj var på väg upp till stockholm och om vi skulle träffas. självklart ville jag det så vi mötes upp på kvällen och gick i stan, mötte upp min syster senare och sen gick vi och åt tapas på barcelona vid kulturhuset. vi var ett gäng på åtta personer som satt och åt och beställde hur mkt mat som helst. vi lämnade sedan barnen på hotellet och åkte vidare till skatteskrapan och tog hissen upp till o himlen därtill 


                               klicka på bild för att komma in på hemsidan

det var första gången jag var däruppe och det var väldigt häftig utsikt men drinkarna var dyra och det fanns inte så många platser. tur att vi var där en vardag. det är säkert fullproppat med folk under helgerna. igår kväll träffades vi igen och då gick bara jag, min moster och hennes man runt och slutade på östermalm med vin, vin och vin. möte upp sedan resten och åt en sen middag.

jag har nu cirka fem veckor kvar på jobbet och på sätt och vis vill jag att det ska gå snabbt. men samtidigt så känner jag att det går för snabbt och att jag börjar bli nervös inför flytten.


imorgon är det dags för grillning på rålambshovsparken och 30-års fest på lördag. men jag hoppas på lite vila iaf.


RSS 2.0