squash eller zucchini

bild: privat

när jag var liten hade min morfar en kolonilott inte alltför långt ifrån perstorps badhus. jag brukade följa mamma när hon skulle dit och hjälpa till att skörda den fina salladen, sockerärtorna och alla de olika sallader från vietnam. det var helt delikat! så fina sallader fann man inte i affärerna precis. och det bästa var när vi skulle ta med oss de stora, stora squashen som morfar odlade. de var riktigt gigantiska. när jag såg squash i affären första gången trodde jag att det var något fel på dem eftersom de var så små. jag var ju van vid de stora.

nu när systrarna kom hem från mina föräldrar kom de hem med 2 stora squash till mig. jag blev jätteglad över dem, men hur ska jag hitta ta upp dem? måste nog ta och skära ner dem för att frysa in.

när jag var liten så kallade jag dessa härliga grönsakerna för squash. men de heter ju också zucchini. så nu kallar dem för både och. vad kallar du dem för?

bulldoft

ikväll har jag och mina två systrar bakat kanelbullar. det doftar helt underbart gott här hemma och jag är ganska nöjd med mig själv efter att ha gjort en riktig bra sak för mig själv nu på kvällen. jag får bara hoppas på att det blir ännu bättre senare. den som väntar på något gott...och så dessa goda goda kanelbullar...mums...i think i'm in heaven :)

bild: privat


myggmat och kräftor

i fredags efter jobbet rusade jag hem för att packa snabbt o sen åka iväg till landet. först blev det en sväng någonstanns utanför tumba för att inhandla nya kräftburar, för kräftor var det vi hade tänkt oss att få i oss under helgen :)

o när vi kom så var det som om myggorn där inte hade fått mat på evigheters evighet. de attackerade oss direkt. galet många var det. men det var mysigt för det. gick ner till vattnet och satte ner burarna. gick upp fem på morgonen dagen efter för att ta upp dem. o där var dem! dessa söta kräftor som skulle bli min lunch senare på dagen. (och kvällsmat idag. mums!) en svampjaktspromenad i skogen hann vi oxå med. hittade många carl johan svampar men tyvärr var alla angripna av maskar. lite kantareller kom vi hem med men det räcker nog inte mer än en liten toast eller två. det bästa och skönast var nog att vi hann bada en hel del och solen tittade fram bakom molnen och stekte oss. det var nog det sista doppet för i år...i sverige iaf..tihiiihii...

idag var jag på drottninggatan på världens längsta bokbord. gick bara 1/6 av bokbordet (om ens det) eftersom det var så mkt folk och jag inte hade ngn ork. men på den lilla biten jag gick fann jag 4 böcker som fick följa med mig hem.

summa kademumma så har det varit en superduper och mysig helg. synd bara att den är så kort....och så en del scratchy, scratchy här hemma efter alla myggbeten.

bild: privat


presentpapperbild: privat

för någon vecka sen när jag var nere i skåne åkte jag över till köpenhamn och passa på att shoppa lite. gick en sväng in till grönlykke som har helt underbart vackra saker precis överallt. jag ville nästan ha allt där inne. men det var för dyrt så klart. annars hade mitt hem varit fullt med saker därifrån.

jag fann dock lite fint presentpapper för en billig peng. min vänn e hade beslutsångest då hon tyckte att alla presentpapper var så vackra att hon ville köpa alla. till slut hade hon iaf valt klart. jag fastna snabbt för detta blomblåa presentpapper som jag ikväll har klätt en ful tubburk. använde spraylim och det var hur smidigt som helst. blev klar med den på 10 min. hade väntat mig att jag skulle få sitta hela kvällen med att pilla och pyssla. 


beckholmenbild: privat

min bror har varit i sthlm hela veckan som varit och umgåtts med oss systrar. i söndags var det supermulet men ingen regn och en touch av tropisk värme. vi bestämde oss för att dra till djurgården och cykla runt. vi ville alla tre gå in på gröna lund men insåg att det var för mkt pengar att gå in och köpa ett åkband så vi skippa det. först tog vi en sväng runt på waldemarsudde. sen mot rosendalslott/trädgård och sist med inte minst till beckholmsundet för att inta en måltid som bestod av enkel thaimat ute. maten var helt ok. det var däremot billigt....för oss...min syrra har sina egna knep. bra för henne som ska blir student på heltid nu till hösten.

orange blomkål

igår var jag i affären o skulle handla lite mat till kvällsmiddagen. jag hade bestämt att det skulle bli fläskarré med potatisgratäng och grönsaker till. jag var sugen på blomkål och fann i affären en orange blomkål, vilket jag aldrig har sett förr. jag sett lila blomkål men inte orange. och det smakade jättegott. den smakade mildare än vanlig blomkål men ändå blomkål. o det var så vackert på tallriken. ett måste testa om du är en blomkålfan som jag :)

bild: privat


miss dang

lillsyrran kom hem i söndags. alla syskonen var uppe tidigt för att åka ut till arlanda för att hämta henne. o jag kom på att vi skulle göra en skylt att ha uppe för att hämta henne, som alla taxichaufförer gör.

och se resultatet :)

bild: privat


zzzZZZZzzzZZzzzz...

jag är så trött idag så jag orkar inte blogga. men tänkte bjuda på en vacker blid som togs i köpenhamn för någon vecka sen.
jag är bara trött, trött och mera trött...

bild: privat


RSS 2.0