hotel clarion sign

bild: privat

min födelsedags present till fredrik var en natt på hotel clarion sign, som vi checkade in på igår. min vän therese som jobbar där fixa ett superfint superior rum till oss o det var riktigt mysigt o romatiskt. min helg har varit helt perfekt! hoppas du också haft det bra o laddat för ny vecka!

schoggi i present

igår hade jag världens mysigaste kväll med f. vi hade inte setts på ett tag o då blir det lite extra pirr i magen alltid :)

fick en fin present, lite schoggi (choklad på schweizityska) är aldrig fel eller hur. särskilt när det är schweiziskt. jag är glad o ganska kär :)

bild: privat



silikon & blåbär

jag vet att jag alltid bakar dessa kladdkakor. men de är så sablans goda. o idag fick jag tillfället att testa mina nya silikonformar jag fick i julklapp. det blev ganska bra om man äter direkt från formen. men kakan fick jag inte ut...eller så var kladdkakorna kanske lite för kladdiga...som jag tycker om :)

ibland undrar jag var jag får all energi ifrån?! tittade i frysen för kanske en timme sen o såg längst längst inne två burkar fyllda med blåbär från förra hösten när jag plockade blåbär som en galning. vips så har jag 3 burkar blåbärssylt nu. kan ju inte avsluta min vecka bättre än så eller hur?

bild: privat



resa på gång...

 

bild:privat

 

detta är en bild för dig som läsare att gissa vart min nästa resa går till :)

inget bokat än med planerna smids och smids...så det är inte så långt ifrån att boka snart!!!


mina maränger

första kvällen på denna veckan jag kommer hem direkt från jobbet. skönt.
varit mycket nu o jag har blivit så trött, trots att jag har gjort har varit toppen roligt. i måndags, alla hjärtans dag, var jag bjuden på en lyxig 3-rätters middag hos måd. det var riktigt mumsfilibaba o ärligt talat. jag tror att jag töjde ut min magsäck efter den kvällen med minst 10cm :S

tisdagen var jag snabbt i fridhemsplan o tittade på en ny dator...sen var det handla mat och middag hos syster. det var mysigt. efter maten åkte jag hem dock o satt framför datorn för att fortsätta mina föreläsningar med bildbehandling.

onsdag, igår då, var jag på grand travel award på grand hotel. det motsvarar oscarsgalan fast det är alla i resebranschen i sverige. detta året var mycket roligare än förra. men maten var nog snäppet bättre förra året, där stora charktallrikar stod uppdukad på buffé. i år var höjdaren nog de grillade grönsakerna. inte nog med det, vann jag 3 kexchoklad...av mina kollegor då! yes! äntligen vinner jag något!

och så idag, som sagt, första kvällen jag åkte hem direkt från jobbet. o då vill jag innan jag lägger mig för dagen dela med mig mina maränger jag gjorde i lördags. de är så goda! jag älskar maränger, särskilt om de blir lite sega. de är som små moln fast jag kan ha dem i en burk eller påse. jag hade tänkt att det skulle bli några gröna också men jag glömde bort dem för ett tag o de brändes. så ni får nöja er med vita och rosa maränger.

föresten, igår när jag kom hem, fann jag i posten, två vackra bilder målade till mig av sebastian och isabel. tack söta söta busungar! de hänger snyggt på mitt kylskåpsdörr så alla som kommer hem till mig kan se dem :)

bild: privat


alla hjärtans dag 2011

bild: http://www.deliciousmagazine.co.uk/articles/valentines-ideas-for-all

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
årets alla hjärtans dag firas med middag hos måd! ska blir riktigt mysigt. saknar såklart min finaste, men men, kan inte alltid får som man vill eller hur?

happy valentines day mina fina vänner därute!
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

äkta kinesisk mat

igår var jag bjuden hem till en kollega då hans dotter,idun, firade 100dagar gammal. det bjöds på helt underbar god hemlagad kinesisk mat! det serverades bland annat marinerad gurka (massa vitlök), tofu, hainanesiska nudlar, chilifisk, soja och chili kyckling. det serverades även lite udda rätter som anknjure, anktunga, grissvans. det var mindre gott. men testa var jag tvungen att göra. när man väl har chansen eller hur?  :)

här kommer en bild på mig och söta idun.

bild: privat


mmm...marabou mango

när snön vräker ner och kylan är tillbaka så får man faktiskt unna sig lite choklad och drömma sig bort till varmare grader. tror också marabou tänkte på det när de börja lansera deras mjölkchoklad med mango. köpte hem den igår när det var som mest kaos på sl trafiken och snön har täkt hela min fina balkong igen...
en toppen kombination men den slår inte en vanlig o hederliga mjölkchoklad.

ska svänga ihop lite maränger idag med all denna äggvita jag fick över från wallenbergarkvällen i veckan och så lite kanske hinner jag med att koka blåbärsskylt innan jag åker för att fira en liten sötnos.

bild: privat



kaninens år

bild: privat

exakt för en vecka sen var det den första dagen på det nya året enligt den kinesiska kalendern. vi firar då in det kinesiska nyåret som heter 春節 på kinesiska, uttalas med pinyin chūnjié. det man brukar göra är att man åker hem till sin familj och umgås och äter god mat. i år är det kaninens år efter tigern som var förra året.

jag och lillsyster var hemma o hälsa på föräldrar och bror. det blev såklart massor av mat och en av våra absolut favvorätter är mammas underbara vårrullar. de är helt gudomliga. skönt att vara hemma och bara mysa med familjen. o jag kände mig väldigt utvilad.

i tisdags hade jag en liten middag där jag bjöd på hemmalagad wallenbergare med potatismos och rårörda lingon. det var grymt gott alltså. men såå mätt jag blev. snart kommer en ny helg och jag hade tänkt mig lite bakning förrutom att jag ska hem till en kollega för att se hans söta bäbis och brunch hos syrran.

med lite pho gör magen glad

hemma hos mamma får man väldens godast mat. har precis slängt i mig en stor skål med phở, en vietnamesisk nationalrätt. deras motsvarighet till snabbmat. men det är flera miljarders gånger nyttigare och godare än hamburgare eller snabb pyttipanna. nu ligger jag på sängen o lider av matkoma. dags att lägga sig...

imorgon kommer jag att klippa och permenenta mitt hår. får se hur det blir :)

bild: http://foodpages.ca/LemongrassCafe?vmenuo=1&item=Pho


RSS 2.0