this is halloween

hemkommen från en lång dag på skolan så fick jag lite tid över att krypa upp i soffan och läsa min nya baka tidning :) det var riktigt lyx att ha en liten stund att ligga i soffan och inte göra någotting alls.

på väg hem så kändes väldigt höstigt när jag fann några riktigt fina löv på marken utanför skolan och omslaget på tidningen tillsammans med mina vantar. ville ta en bild på det när jag satt på tbanan men det var så mkt folk så det var inte riktigt läge för det.

hemma blev jag serverad lasagne som jag laga igårkväll framför filmen the nightmare before christmas för lite halloween stämning. efter maten ringde det på dörren och där stod en massa barn och skrek "trick or treat". de sa faktiskt bus eller godis. länsade all godis jag hade hemma och gav det till dem.

o nu är det kärleksmumsdags! <3
happy halloween!!!

bild: privat



reijmyre skål



bild: privat

alltså jag vet, detta är en av de sämsta bilderna jag har tagit. men jag var bara tvungen att visa er. idag var jag o syrran i sumpan för att gå på 2nd hand butiker. de har verkligen bra butiker där.
jag har länge viljat ha den röda skåla från marimekko. men den är ju så fasligt dyr. och så gick jag runt o sa till syrran att jag ville ha en röd skål och om hon såg någon så skulle hon säga till.

efter en halvtimme där inne så sa hon: "du kommer aldrig hitta en röd skål, det är så ovanligt att hitta det på loppis eller 2nd hand". precis när hon har sagt det så ser jag den! en rubinröd skål står där och väntar på mig. helt otroligt! perfekt skick....eller nästan...var några luftbubblor i den, men vem ser det :P

får reda på att det är en reijmyre skål designad av monica bratt!!! o jag skulle få den för 175kr!!! alltså, det är en av de bästa köpen jag någonsin har gjort. konstigt att en liten skål kan göra mig så glad! :)

hemlängtan

en av mina favvorätter är skånsk kalops. tror jag har skrivit nån gång om kalops förr när jag bodde nere i zürich. men igår lagade jag denna helt underbara rätt. det var så gott. smakerna får mig tänka på när jag var liten o åt kalops i skolan som jag tyckte var supergod. så lite hemlängtan till skåne har jag. men det är en riktigt hösträtt med röbetor till. mumsfilibaba!!!

bild: privat


wonton soup

igår kom jag hem sent sent efter min föreläsning, hade huvudvärk, frös och var trött. o så kommer man innanför dörren och maten står framme och klar. goda wontons med färsk pak soi i varm het buljongsoppa. söta syster är den sötaste av alla som lagar mat till mig.

bild: privat


københavn, københavn, københavn

i helgen var jag i köpenhamn och myste med mina fina vänner. känns dock som att jag har gått upp flera kilon bara på denna helgen. visst gick vi en hel del men vi åt en hel del också. en mysig, prisvärd och bra restaurang vi var på heter tony's som har fått sitt namn efter den klassiska disney filmen lady & lufsen när de äter spagetti med köttbullar hos tony's. och självklart serverades denna klassiska maträtt också som var dundergod! 

förutom italiensk mat, åt vi danska smørrebrød, rød pølse, wienerbröd, indiskt och en massa gott, mer eller mindre hela tiden :S

men vi shoppade också en del såklart och en del sightseeing. jag fick se lite andra delar av köpenhamn som jag inte har sett förr och det var roligt. skulle gärna viljat haft mer tid och sett mer av stadens andra delar, men det får bli en annan gång :)

bild: privat


försenad pannkakstårta

för några veckor sen stod jag och stekte massor av pannkakor för att göra en pannkakstårta till lillsyrran. det är ju inte varje dag man fyller 20år. så här är resultatet av denna tårta. jag är inte nån som skryter men tårtan blev så god otroligt god! om det är något jag skulle vilja äta mig fet på så är det nog pannkakstårta :P

bild: privat


dumma mej

som ni vet så vann jag ett par biljetter till den förhandsvisningen av filmen dumma mej. en super rolig film! gå o se den om ni inte har ngt att göra i helgen! ha en fortsatt toppen helg!


photoshop fun

här kommer en del av mitt skolprojekt, jag är lite stolt över mina bilder :)

bild:privat


RSS 2.0