dim sum och wonton

äntligen fredag och jag märkte precis att jag har glömt min mobil hemma. jippi och suck. det finns ju inget bättre än fredagar (särskilt när det är löning) men det finns heller inte som är så irriterande som att ha glömt mobilen. men det är ändå ingen som ringer mig så jag tror inte jag missar något speciellt. men det är ju typiskt att man skulle göra det bara för att jag har den hemma.


festen i onsdags var kalaskul! jag mådde däremot lite sämre dagen efter, men det var ju roligt. jag vann ett litet kit från Swiss. passade perfekt eller hur?


ikväll kommer jag träffa två vänner från universitetet. det var så länge sen vi tre sågs så det ska bli toppenkul. de vet både om att jag ska flytta men inte att jag har fixat jobbet så det ska bli kul och berätta för dem.


på söndag ska jag på dim sum med syrran. oh, det ska bli sååå gott. vad jag kommer sakna det när jag har flyttat. jag har ju inte ens hittat en asiatisk matbutik i zürich. hur kommer jag att överleva utan mina dim sum. jag kommer kanske inte ens kunna göra wontons längre...pust...i just love dim sum och wonton.


wonton är så enkelt att göra. ok, jag göra inte degen själv, då skulle jag vara master of the food master typ. men man kan köpa fryst deg som är helt underbar o kostar knapt något. sen behöver man egentligen bara köttfärs, lite färska krydder som korriander, vårlök, salt och peppar och vips har du allt för en god wonton middag. självklart kan man lyxa till det med andra ingredienser i dessa gudomliga knyten men varför göra det krångligt när man kan ha det så lätt?

jag ska ta bilder på mina egna hemmagjorde wonton en gång så ska ni få se. men tills dess får ni se hur wonton och dim sum kan se ut som inte jag har gjort eller tagit.
 


snart ett nytt liv

det känns härligt, helt underbart. jag fixade jobbet jag sökte så nu känns det tusen ggr mycket bättre att flytta ner till Zürich. nu är det bara lägenheten här som ska hyras ut. är du sugen?


var på fashing i fredagskväll och det var riktigt roliga killar som spelade men de var helt överraskande bra måste jag medge. det finns knappt något som går upp mot live band eller hur? så efter 2 helger med en hel del vin, lite för mycket vin måste jag medge, så borde jag ta det lugnt denna helgen som kommer.


men på onsdag är det Lufthansa/Swiss Schlager fest, yeeehhaaa....bäst att jag är med tjejerna som kan och gillar schlagar musik annars är jag dömt till att förlora.


kommer troligtvis gå på bio i veckan med Måd. det är ju den franska filmfestivalen www.franskfilm.se och då får man ju passa på och se bra filmer. inte för att alla franska filmer är bra utan mest för att det visas filmer som normalt inte visas på biografer här i Sverige. hur ska det gå när jag har flyttat? ingen Måd att titta på film med...saknar mina vänner här redan...


iaf så ska vi gå och se på Kapten Ahab, mannen som söker efter valen Moby Dick...hoppas den är bra...ni kommer få ett utlägg om filmen det lovar jag.


flower power

212428-18

RSS 2.0