mornington hotel

helgen som var, var jag med några vänner och åt brunch på mornington hotel på östermalm. brunchen var helt över förväntan. den var superfräsch, gudomligt god och extremt mättande! gå dit du med någon helg och ät, ät och ät...

bilder: privat



mysig och hemtrevlig restaurang med väggar av böcker


en söt tjej sitter hungrigt och posar för mig :D


kall mat från buffen


varm mat från buffen


äpplesmulpaj dränkt i vaniljsås, nötbrownie och morotskaka


girlsen står o väntar på sina nygräddade våfflor


apple for you


bild: privat

som ni har märkt så har hösten kommit och då kommer också de vackra och goda svenska äpplena. inte så långt ifrån mig har jag funnit en fint äppleträd som jag har plockat ifrån. tänkte jag skulle försöka mig på en äpplesylt/marmelad i helgen och en liten äpplepaj tror jag. när jag kom hem idag såg låg en överraskning i min brevlåda! den nya elle mat&vin! min favvo tidning! på lördag ska jag shoppa och äta brunch på mornington hotel i stan. ska bli spännande då deras lista på brunchbuffén är hur lång som helst...funderar på hur jag ska kunna äta såååå mkt.

o föresten, ser ni brickan alla vackra äpplen ligger på? fick den på systembolaget för jag svara på några frågor. den är superfin med fläderblomsträd på.

cool effekt jag fick på bilden va? :D

 


svampformar

se vilka snygga muffinsformar jag fann på lagerhaus förra veckan! riktigt höstsnygga.

bild: privat


fin om öronen

bild: privat

visst är de fina? jag har fått dessa söta och vackra örhängen av en vän. o hon är superduktig och gör en massa, massa örhängen, armband och hängsmycken till försäljning. dessa örhängen går ungefär runt 50-100kr. så om ni är intresserad på att se flera av hennes smycken o köpa kan ni kontakta mig :D


tea for me


var snabbt inne i en asiatlivsmedelsbutik i stan idag för att handla lite tofu och grönsallader. fann då en fin burk med grön te med mint smak för 28kr. om inte teet är gott får jag ju ändå en fin burk eller hur, tänkte jag. o det var inte särskilt dyrt. teet var helt ok, smakar lite för mkt mint, nästan lite tandkräm varning men den går ner. tar nog det till jobbet för att dricka där.

bild:privat


lindas lingonsylt

fredagen var rent av kalas! tjejerna kom o lagade en 3 rättersmiddag till mig med mojito o vin. kunde inte bli bättre. har idag, nog för sista gången i år, varit i min skog o plockat lingon o blåbär. kokade lingonsylt för första gången. det var ju en peace of cake!! varför har jag inte gjort det förr?

bild: privat


fredag

hahaha, på fredag ska jag ut med 3 av mina bästa vänner och fira min födelsedag. lite sent men men...
men de håller på med något väldigt skumt o vill inte berätta för mig vad det är. kallar sig för de 3 musketörerna. o nu på kvällen när jag kolla mina mail fann jag denna fina bild....hmmm....vad är det för något de smider i deras freak hjärna??? :P


baksöndag

har haft besök av m's syster och barn idag. bakat kanelbullar och gjode klart luxenburgerli (som tyvärr inte blev riktigt bra). efter fika så gick vi ut till skogsgläntan och plockade blåbär och lingon. kommer lite bilder nedan.

bilder: privat


inte så jättelyckade luxenburgerli men barnen gillade dem :D





o så kanelbullar, det stod att det skulle bli ca. 40 bullar. jag fick 80...



macarones / luxenburgerli



mina halvfärdiga macarones/luxenburgerli. inte lika snygga som de i zürich men de är mina första. ska jobba på snyggare i framtiden ;) ska fortsätter med dessa imorgon, kommer upp bilder då.


snabb vecka

denna veckan har gått snabbt. kom hem i tisdags o sen var det iväg på konferens/kick off med jobbet torsdag och fredag på haga slott i enköping som har varit trevligt och lärorik.
vädret har varit ganska bra, blandat med regn och sol. men det kändes kallt efter att ha varit i 30 graders värme i schweiz. idag var jag i stan. lite jobbigt då tbanan inte gick som det skulle pga en brand nere på blåa linjen. jag har hade iaf bestämt mig för att köpa minimatlåderna som fanns på stockhome från rice (gå gärna in på deras hemsida som är helt underbar). har viljat ha de länge men jag har inte riktigt vetat vad jag skulle ha dem till. men jag bestämde mig för dem ändå. sen kom jag hem och började baka macarones/luxenburgerli. det tog hela kvällen och de är fortfarande inte riktigt klara ännu. jag blev trött och får fortsätta med dem imorgon istället.

bilder: privata

del av haga slott, alla andra bilder blev dåliga



minimatlåder från rice



fick i födelsedagspresent, helt underbart, precis vad jag önska mig :)
tusen tack!!!
från sommarens söta jag fick inspiration att baka
 macarones och från förra helgen i zürich



fick chokladpulver med chili smak av min älskling m


födelsedag i zürich

förra helgen åka jag till zürich för att fira min födelsedag. jag är ingen person som gillar att fira mina födelsedagar. jag vill oftast bort ifrån alla och allt och bara vara med m. och det var just det jag gjorde. helgen var helt underbar. det var soligt och varmt så vi bara låg vid sjön och solade, läste och kramades. jag kan inte minnas nån gång jag har mått så så bra. här nedan kommer lite bilder över helgen!

bilder: privat

en del av bern



jag o m i bern



m o jag äter sushi





födelsedags frukost på café felix



solnedgång över zürichsjön på min dag med bad i sjön & bubbelvin



mumsiga luxenburgerli (samma som franska macarons, fast godare)


RSS 2.0