moster linda

idag fick jag reda på att jag har blivit moster! det känns helt extremt overkligt o nu finns det en person i mitt liv till som jag kommer älska så så mkt! jag hann med att träffa henne också nu sent på kvällen. en riktigt söt sockertopp. kan knappt vänta tills hon är lite äldre o kan leka med henne :)

hade bara min dåliga mobilkamera tillgänglig så bilden är lite suddig o inget ps att fixa bilden i efterhand. men man ser ändå att hon är superduper söt.

bild: privat


körsbärsträdsblomning


bild: privat

man behöver ju inte ta sig hela vägen till japan för att se de vackra körsbärsträden blomma. det räcker att ta t-banan till kungsträdgården. vackert!

tog en lång promis med m idag ut på djurgården och upp till rosendals trädgård och ner till gamla stan för lite god dim sum på shogun. en bra kombo för denna vackra o varma dag! :)

moodboard done!

 

min moodboard blev klart i fredags. är faktiskt ganska nöjd. fick ihop alla ord/bilder som inspirerar mig till hemsidan :)


påskägg och blåsippor

imorse satt jag ute på balkongen o målade ägg...det blev inte så jätteavancerade konstverk men det var roligt iaf.

var innan en promenad till ängbyplan för att handla färskt o gott bröd på gateau, till påskmiddagen ikväll hos syrran. på vägen hem såg jag för första gången i mitt liv blåsippor! i skåne finns de knappt så jag har aldrig sett några. det var inte många men de fanns där bland de vanliga vitsipporna. fröjd för ögat!

bild: privat


långfredag

min påsk började igår efter jobbet med bio och en god middag på le rouge med c. det var riktigt trevligt och maten var god som vanligt. idag kommer dagen verkligen bli lång. det ska pluggas men hittills har jag bara kommit överens med min kursare hur vi ska dela upp arbetet o sen har jag suttit i solen o njutit. samvetet gnager men solen är ju helt underbar! o vi behöver ju alltid lite extra d vitamin eller hur :)

på spisen står min soppbujong och puttrar till nudelsoppa ikväll. det luktar gott här!!!

önskar er alla en GLAD PÅSK!!!

bild: privat


in what mood...

trots all inspiration (trodde jag...) så står min moodboard helt still...jag sitter nästan varje kväll framför den och försöker finna inspiration till att påbörja min hemsida men men...skit vad det är stilla där uppe...jag tror jag behöver komma härifrån...hem till mamma o pappa räcker inte denna gången :(
en sväng ner till skåne? utomlands? det börjar klia extremt i passet nu efter tunisien i september förra året.

moodboard...ticktackticktack...helt stilla :(


cupcake sthlm


bild: privat

helgens inspiration hämta jag på cupcake sthlm. de är så så fina och goda. men...jag skulle kunna göra minst lika bra eller hur? bara rätt spritser så fixar jag det med :P

thoresta herrgård

jag känner mig lite efter med mitt bloggande. men ni får ta det som det kommer. jag gör det så fort jag hinner här.

jag har haft den turen och lyxen att på under en månad få åka ut på ett konferensgård och får njuta otroligt god mat! först var ju ute i almåsa. i torsdags till fredag var jag ute i thoresta herrgård och hade en helt underbar kväll/dag med mina jobbkollegor. maten var helt underbar, vädret var toppen och jag trivdes hur bra som helst med alla. kan det blir bättre eller?

maten var en av de bästa jag någonsin har ätit. det var som att ha dött o hamnat i mathimmelriket!

en del av meny var:

torsk, alger och stekt bröd
saltgurkacreme, fänkål, isbergssallad, torskrom och buljong

vildand från Ekensberg, blodpudding och rödbetor

björnbär, valnötter, rostad lök, kanel och savoykål

lakrits, passionsfrukt och stjärnanis
mjukglass, citronlemonad, brulé och hallon

o det absolut bästa var på fredagen innan vi åkte hem...kaffeinkokt lambog...omg!!! så gott!!!

bild: privat


räkmacka á la dang

idag är jag hemkommen efter nästan ett dygn på thoresta herrgård. det var helt underbart. men det får bli ett senare inlägg. nu vill jag bara visa vilken god fredagsmiddag jag och lillsyrran hade idag. handskalade räkor av syrran medan jag sopade balkongen för vårfint. det kunde inte bli en bättre fredag :)

bild: privat


rotmos fast ändå inte

bild: privat

jag har de senaste två dagarna varit hemma från jobbet med världens huvudvärk o ont i mina bihåler igen. ibland känns det som jag är helt täppt o snorig i näsan inget snor syns till. det har verkligen varit jätteskönt att sova ut och kunna gå o lägga mig när jag vill o att det inte gör något när jag slumrar till mitt på dagen.

igår fick jag världens lyxigaste! jag fick middagen handlad, lagad och serverad medans jag låg o tittade på tv. det är verkligen vardagslyx o något jag uppskattar högt. särskilt när man inte mår så bra. sötaste f fixade allt o efter maten låg vi bara o titta på tv o myste.

idag har jag dock fått laga mat själv :(
tänkte jag skulle göra en barndomsklassiker som jag egentligen inte gillade då. rotmos. men smaker förändras och kanske så tycker jag om det igen eller hur? men till min stora förtret så hade jag ingen potatis hemma...så det blev en rotmos på morötter och palsternacka. det var mumsigt faktiskt. kanske lite godare med potatis?

baby present

jag har under någon månad smått sytt ett täcke till min blivande systerdotter. det är beräknat att hon ska komma den 8e maj och det är ju så så snart. jag är som en bubbla som snart spricker av förväntningar över att hon ska komma :)

hon kommer vara världens sötaste tror jag och världens sötaste är bara värd all kärlek o omtanke från mig, som jag visar genom täcket. det är nog det största projekt jag har påbörjat o slutfört i syväg sedan högstadiet när man sydde en massa. o jag är verkligen supernöjd. fick tom. ihop en liten kudde.

förra veckan har varit lite jobbig då jag har börjat skolan igen för webbdesign o så åkt på magkatarr. o veckan börjar med en huvudvärk o halsont så det heter duga. men min helg var helt underbar mysig ändå och jag skulle ge vad som helst för att uppleva en sån helg igen med söta vänner, båtmys, familjesushi lagning och baby shower.

bild: privat


magkatarr och webbdesign

med dåligt samvete skriver jag här...jag har aldrig tid till något. bland annat att blogga fast jag tycker det är jätteroligt! varför blir det så alltid? känner mig inte riktigt på tiptop just nu. fått magkatarr och det gör så fruktansvärt ont och inte på tal om illamåendet som trycker på.

webbdesign kursen har startat igen...typiskt att det komemr samma veva som detta då. mera stress. måste lära mig att sluta stressa och planera o bara ta dagen som den kommer....yeahh right....jag?! inte planera :S hur gör man det? jag fick ikväll iaf lära mig någon som heter microformats och jag blev helt lyrisk över att det finns något sånt! svårt att förklara vad det är...men klicka på länken så kan du läsa lite mer själv o kanske förstår :)

förra helgen var jag på ett jätteroligt och vackert bröllop. enkelt men ändå fint och mysigt. hade ingen kamera med mig så det blir nog någon enstaka bild senare när jag får tag på något.

bild: privat



min alldeles alldeles egna våffeljärn

bild: privat

dagens fynd! ett våffeljärn för 99kr! nu hoppas jag bara att det är ett bra våffeljärn så jag verkligen har gjort ett bra fynd. mitt första eget våffeljärn. stort, stort! jag missade våffeldagen totalt då jag satt i en bil nästan halva dagen men jag får ta igen det nästa helg. för imorgon blir det bröllop för min del...inte mitt bröllop då ;)

resultatet av de förhoppningsvis goda o smarriga våfflorna kommer att komma upp här så håll utkik!

trevlig helg fina vänner där ute!

RSS 2.0