thailand ena dagen och gotland nästa

denna veckan har börjat med lyx. måndag efter jobbet fick jag värsta lyxiga thaimassagen som började med ett liten enkel skrubbning av fötterna i rosenbladsvatten och en söt saftdricka bjöds och en varm handduk för ansiktet. sen följdes en timmes skön olje- och thaimassage. efteråt fick jag te för att lugna ner. det var riktigt fint ställe också men inte alls så dyrt. rekommenderas varmt att boka in er en timme eller två hos purple massage på kungsholmen.

igår, tisdag, blev det lite övertid på jobbet, träning och sen till stan på krogvecka-middag. jag hade bokat bord på gute grill. det var ganska svårt att bara råka gå förbi restaurangen och köra en drop-in-hungrig-kväll liksom men i gotländsk anda så var det riktigt bra. dock tror jag att jag har haft lite för höga förväntningar och så blev det lite platt. men maten var god och prisvärd. mysig atmosfär och trevlig personal, men ändå inget speciellt liksom. men det kändes lyxigt att äta entrecote på restaurang en tisdagskväll.

idag var ingen bra dag så vi skippar det!

bild: privat



bokköp

igår var jag på bowling så jag hann tyvärr aldrig gå o titta på på vad som fanns i utbudet i bokhandlarna som finns i stockholm stad. men idag, bestämmde jag mig för att dra ut till stan. o det blev ganska några böcker. två jamie olivers böcker (mest för att de var snygga böcker och för inspiration) och så en soppbok. jag är ju inte så förtjust i soppor egentligen. men jag tänker, kanske om jag lär mig att laga goda soppor så kanske jag tycker mer om soppor. ja, det är värt ett test iaf.

bild: privat


semeldag + pannkaksdag= 21 februari 2012


bild: privat

fettisdagen ska ju alltid firas med en temla, eller heter det semla? jag önska faktiskt att man började visa ture sventon på tv igen. jag minns hur mkt jag längta till programmet och jag bara älskade hans speciella bärbara kylskåp som kunde förminska alla hans temlor så han kunde ha hur många som helst med sig när han flög iväg på sin flygande matta.
jag vill också ha ett sånt bärbart kylskåp. vad mkt man kunde förvara o ta med sig.

jag har klämt i mig 2 semlor idag faktiskt. åhh...jag vet, det är så mkt! men de är så sabla goda! men jag har faktiskt gått på 3 träningspass på rad idag så jag har inte så dåligt samvete över dessa semlorna. mer ont av alla träningsvärk som sakta men säkert smyger på nu. hur många semlor har du ätit idag?

lat som jag har varit i år så har jag inte bakat några goda bullar till semlorna. jag fuskade rejält i år! gick o köpte färdiga bullar, som var helt underbart goda, men innehåller lite mer ingredienser än det jag skulle stoppa i mina bullar. men jag fixa mandelmassan och vispade grädden själv iaf. det blev 3 st, jag har ätit 2, så det står en kvar som min sötaste syster får imorgon när hon kommer på middag.

föresten, galet nog så är det faktiskt pannkaksdagen idag också. perfekt dag att frossa i sig godsaker som semlor och pannkakor med gott samvete.


bokrea 2012

min kväll har piggats upp med att jag insåg att om någon dag så är den mysigaste rean som finns i sverige här! yeahh!!



ugglor i hela stan

bild: privat

ingen humör på att blogga alls just nu. inget som jag vill dela med mig. är bara lite less på allt. hitta lite ugglor på stan som piggar upp iaf. de e ju så söta. eller hur?

bakat kakor

förra veckan när jag var sjuk hade jag typ verkligen inget att göra. vilket resulterade i en hel del bakande. jag bakade ett nytt recpet på cholocate chip cookies som är mkt mkt godare än de jag brukar göra. o så här blev de!

 

bild: privat

 


kuddfodral med äpple

bild: privat

idag mår jag faktiskt riktigt bra. har bara hostan kvar som sitter djupt djupt. får hoppas på att den kommer upp helt o hållet så jag slipper den snart.

jag har varit lite rastlös o bara tittat på film under dessa två veckorna. men idag fick jag nog. jag orkar inte ligga på soffan längre. eftersom jag har lovat min syster att jag skulle fixa några kuddfodral till hennes kuddar sedan en lång lång tid tillbaka, så tänkte jag att jag skulle införliva mitt löfte med ett fint äppletyg som jag köpte för två år sen i helsingör.

visst är mina kinespojkar runt knappnålsdynan och min knappask söta? en av de bästa fynden när jag var i kina...nån gång för många år sen...

saknar lilla lums

jag har varit hemma denna veckan också och jag börjar må bättre o bättre. hostar mindre o sover bättre. är fortfarande hes men annars känner jag mig väldigt bra! känns faktiskt riktigt skönt.

jag har dock ingen lust att laga mat o idag blev jag sugen på en grillad macka, ni vet sånna man kan köpa på kaféer. men man måste ju ha en grill. då kom jag på att jag faktiskt köpte mig ett våffeljärn för ett tag sen som aldrig är använd. mest för att jag inte har varit sugen på våfflor. men man kan ju grilla smörgåsar med ett våffeljärn. det blev hur gott som helst! något som jag rekommenderar!

idag åkte min syster, svåger o lums iväg till chicago. jag saknar de redan  :´(

bild: privat


brödfestival på historiska


bild: privat


i lördags kunde jag inte hålla mig! jag var bara tvungen att gå till historiska museet hur sjuk jag än var. det var ju brödfestival där och efter att fått hem baka tidningen under veckan som gjorde reklam för festivalen så skulle jag bara dit! men det var en ganska stor besvikelse. lokalen var liten, vilket gjorde det ganska trångt när det var så mkt folk. o ja, det gav inte så mkt inspiration som jag skulle vilja få, det var mer försäljning av bröd. men visst, jag fick några fina bilder.

vad bjuder du på när du får oväntat besök?

inatt har jag bara letat efter john blund. jag kan inte förstå vart han hade tagit vägen. jag som hade bakat massa så han kunde komma o äta lite kakor. han verkar inte vilja komma o hälsa på under dagarna heller.

men jag kan ju förstå att det inte är så kul att hälsa på, när fröken hostan sitter hos mig dag ut o dag in o bara kräver mer o mer fika. finns ingen hejd på den tjejen. försöker smyga ner lite "smaka-illa-piller" i kakorna som jag bakar till henne men det verkar som hon gillar de ändå. vet inte vad jag ska göra med henne.

blir snart galen av att bara vara hemma med fröken hosta. försökte att övertala henne att gå ut en runda för friskt luft. men när vi väl kom ut så protestera hon hejvilt av all kallluft. så jag sitter hemma o tittar film med henne, planerar vad mer jag ska baka till henne så fort jag orkar.

ok, nu kanske jag ljuger lite. vi sitter inte helt ensam här hemma. jag vet inte om ni känner fröken hostas nya bästis, herr huvudvärk. jag måste medge att jag helst inte bjuder honom på någon fika för han är så himla tjock o tung! vill ju inte vara den som bidrar till att nån annan blir tjockare o tyngre. men ja, han kommer också in lite då och då och säger hej. ingen trevlig typ om ni förstår vad jag menar. men en vän är alltid vän säger fröken hosta och säger att jag absolut inte får säga nej till herr huvudvärk.

så nu sitter jag här hemma med fröken hosta och herr huvudvärk. åh, vad jag saknar alla andra i världen.

bild: privat

 


matsug som är borta

sen nån dag tillbaka har jag varit helt utslagen av förkylning...igen...
har varit sjuk till o från sen hösten 2011 och var till sist hos läkaren för en vecka sen som gav mig stark hostmedicin. men i söndagsmorgon när jag vakna upp hos mamma o pappa av en hostattack och sedan dess har jag hostat som en galning. tror mig har haft feber under nån natt då jag inte sov en blund, blir trött bara av att gå till köket o tillbaka till sängen. så en ny tid hos läkare när bokad idag.

något som förvånar mig att min matapptit har försvunnit helt och hållet!!! det händer bara inte!!!! jag älskar mat! hur kan jag plötsligt inte vilja äta? det gör mig ju helt galen! jag har denna morgonen legat i sängen och tittat på massa matbloggar (som om jag inte gör det annars hahahaha) o allt ser himelskt gott ut. men tanken att stoppa i det i munnen gör mig spyfärdig...det enda jag verkligen har kunnat få i mig som jag tycker är gott är majsbuljong. superenkelt. en burk majs, vatten och en grönsaksbuljong. släng i allt i en kastrull och koka upp. gott!

jaja, hoppas jag är på bättringsväg snart...fast det är inget som jag känner av just nu..buhu...
helgen som var bjöds på mat i överflöd. så är det alltid när man kommer hem till mamma o pappa. alldeles, alldeles underbart! söndagen innan jag åkte hem bjöds på stora scampi, krabba, wokade grönsaker och grillad fläsk. sjukt gott!

bild: privat


RSS 2.0