surströmming premiär


bild: http://www.butik-hemlangtan.m.se/produkt.asp?varaID=532&kategori=1

ikväll var det premiär för mig att testa på surströmming. det var inte någon hit. det luktade inte så farligt som jag hade trott att det skulle och det smakade inte så värst hemskt heller. men det var inte det godaste jag har ätit. jag tror faktiskt att jag kan leva utan att äta surströmming igen. men ett stort tack till emma och stina som bjöd på delikatessen!

italienskt...ja, tack!

bild: privat

i förra veckan möte jag upp min lilla syster på en luch ute. jag hade köpt en "deal" på groupon där man fick ett superbra pris på mat på ett litet café som heter caffètteria quattro mori som ligger på vallhallavägen. inte så långt från tekniska högskolan. vi beställde varsin tagliere con salame, pecorino, pane & olive och satte oss ute på deras minimala uteservering o titta på folk o trafiken. solen sken. värmen spred sig i kroppen. det var nästan som att sitta någonstans i italien. önska det var lite mer italien här...

svampjakt

i helgen var jag ute på landet på riktig svampjakt o det var verkligen lyckat! vi fann marken fylld med stora o gula kantrareller. jag aldrig sett så stora kantareller förr. inte ens på hötorget. något gott har det kommit från allt regn o det är jag glad för. förutom lite lugn o ro fann jag också en hel del lingon som jag hade tänkt att plocka med hem. men jag var ganska trött o seg efter massa letandet i regnet efter svamp så lingonen fick vara kvar. sen fanns det ju en massa annan svamp också som inte var särskilt ätbara. kanske några men jag är tyvärr inte så bra på det med svamp egentligen. den jag verkligen känner igen är nog....kantarellen :)
är du en duktig svampplockare? om så, ska vi gå o plocka svamp tillsammans? ;)

bild: privat


me hjärtar udon

under tiden jag var i barcelona åt det mkt mkt tapas o en hel del sangria och cava dracks. men ibland blev vi faktiskt trötta på det spanska o så drog vi till udon noodles och åt oss varsin skål med udon nudlar, tempura o ett glas kall cola. i was in heaven!!! jag verkligen älskar udon nudlar. dess tjocka textur men ändå glatta och perfekta konstistensen. jag blir nästan sugen är jag tänker på det. udon noodles tyckte jag hade en enkel och bra koncept. det är ganska likt wagamama fast jag tycker det är så mkt snyggare.

bild: privat


citron vs. svamp

bild: privat

jag vet, jag vet, det är nästan förbjudet att säga det. men oavsett jag/du vill det eller ej så verkar det som hösten är på väg. jag har i flera dagar tyckt att det varit lite jobbigt att se gröna blad blir till gula löv som sakta singlar ner när jag står på balkongen. men idag när jag gick förbi hötorget och såg alla vackra guldgula kantareller fick jag lusten till att plocka svamp i skogen. plocka svamp är för mig the one and biggest höstaktivitet man kan göra. så istället för att gråta över att sommaren håller på försvinna för i år, så ska jag omfamna hösten med mysgrejer istället. så jag ska få med mig syster och lumsan till skogen o plocka svamp imorgon! hoppas det kommer upp fina svampbilder från svampplockningen...

men innan hösten gör sitt intåg, måste inför en gnutta sommartouch. vad är mer läskande och somrigare än lemonad! o jag ska dela med mig av min goda lemonadrecept här.

5 citroner
citronzest av 5 citroner
2,5dl strösocker
kallt vatten
isbitar

pressa citronerna och blanda med vatten, socker, citronzesten i en bringare. ha i isbitar och dekorera gärna med citronskivor och citronmeliss om du önskar. jättejättegott!!! :)




kvack kvack i magen

bild: privat

gårdagens middag. grillad anka med ostronsås wokad äggnuddlar och grönsaker. det var delicious! enkelt, snabbt och verkligen gott. yummi, yummi, yummi!!!

om du också vill äta detta kan du hitta fryst färdig grillad anka utan ben i asiatbutikerna. de ska bara in i ugnen tills den fått en liten gyllenbrunfärg och skinnet är knaprigt. äggnudlar kokas som vanligt och sedan häller man i ostronsås enligt önskan och blandar. grönsaker väljer du själv vad för sorts. jag gillar pak soi eller annan asiatisk sallad som du kan köpa jättebilligt i asiatbutikerna också. ansa och skölj, woka det i en het panna med rapsolja, en pressad vitlöksklyfta och ostronsås enligt behag. sen är det bara till att äta! om mer sälta behövs kan du hälla på lite soja och chilisås när du ska äta!

jag lovar! du kommer inte bli besviken!

sala montjuic's bio

ok, jag har sagt att jag inte ska klaga på min förkyldning. määäää.....det är ju så jobbigt. hostan håller mig vaken på nätterna och huvudvärken verkar inte avta precis. snoret blir bara grönare och grönare. när tar detta elände slut?
jag har plockat ihop lite bilder från en av dagarna i barcelona. vi hade kollat upp att det skulle visas nattbio utomhus vid castell montjuic. det var sista dagen för evenemanget o en favoritfilm skulle visas...the dark knight! det kunde bara inte bli bättre! det var riktigt mysigt. vi handla med oss picknick, varsin bocadillos med jamon iberico, piroger, chips (kolla in tillfällig smak från lay's: mojito) och sangria på flaska. mys med batman och joker, kan inte bli bättre!

bio utomhus är något att rekommendera om du åker till barcelona någon sommar. program finner du på sala montjuics hemsida. var ute i god tid och du vill ha en bra plats, det blir lång kö långt innan filmen börjar och det kostar 5euro per person.

bild: privat



var finns bären?

i väntan på att mina kläder ska tvättas klart tänkte jag gå ut till den lilla skogsdungen utanför min hem för att plocka lite blåbär. har hört av vänner o läst bloggar om att det bara kryllar av blåbär i skogen. så varför skulle det inte göra det här utanför mig eller hur? stövlarna åkte fram och myggmedel på armar o ben. men tji fick jag. det var inte mkt att hurra för. de som fanns var uttorkade och små. hittade 3 fina lingon. vart tog mina blåbär vägen???

bild: privat


tillbaka

barcelona! man kan ju inget annat än älska den staden. det är så mkt bättre andra gången man är där. för då behöver man inte känna sig tvingad att se alla turist saker man måste se. nu var det vakna sent, shoppa, sola o bada, äta god mat och bara chilla. hur najs som helst! kommer en lite längre uppdatering vad jag har hittat på där. först en smakbild av mig o syster med ett konstverk av en av mina favvokonstnärer, miro.

bild: privat


RSS 2.0