kalops

bild: www.arla.se

idag har varit en dålig dag. jag har inte haft disciplin att göra något alls. nu senare på eftermiddagen gick jag iaf ut och tog en promenad o tog med en tysk barnbok så jag kunde sätta mig vid sjön o läsa lite. vilket gick relativt bra.


har sedan varit o handlat o håller just på med att koka ihop en kalops. jag har aldrig gjort det förr men jag har varit sugen på det så länge. det var inte ofta jag åt oxkött när jag bodde i sverige men jag fick i mig det lite då o då när jag var hemma hos mamma eller hos syrran. inte för jag inte gillar det för jag älskar kött men för jag är lat...


men nu finns det ingen mamma eller syster som kan laga till mig så jag får väl fixa det själv. hittade denna enkla receptet från arla (se nedan) och det luktar toppengott i köket. blir dock en sen middag ikväll för jag ska iväg på bp ikväll.


nu ska jag fortsätta med mina tyska barnsagor!

kalops (recept från www.arla.se)


600 g benfritt nötkött, t ex märgpipa eller högrev
1 msk smör-&rapsolja
2 gula lökar
2 morötter
1/2 purjolök
1 tsk salt
10 kryddpepparkorn
5 vitpepparkorn
1 lagerblad
5 dl vatten
2 msk vetemjöl

Gör så här:


Putsa och skär köttet i kuber, ca 2x2 cm. Bryn köttet i omgångar i smör-&rapsolja i en stekpanna och lägg över i en gryta. Skala lök och morot, ansa och skölj purjolöken. Skiva lök, morot och purjolök. Lägg den gula löken i grytan, salta och tillsätt kryddor och vatten. Koka upp och låt sjuda 45 minuter. Lägg ner morot och purjolök och sjud ytterligare 15 minuter eller tills köttet är mört. Red av kalopsen med mjölet utrört i lite vatten. Låt koka 3-5 minuter och smaka av med salt och peppar. Servera kalopsen med kokt potatis, inlagda rödbetor och en klick matyoghurt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0