karneval, sechseläuten, karneval

idag är det fest i zürich! det är sechseläuten vilket är en fest som välkomnar vårens ankomst (men våren har kommit o gått o det är sommar här just nu känns det som). igår var vi på stan o tittade på kinderumzug, barnens parad. idag, om en halvtimme börjar den stora paraden som går genom hela staden. hoppas att få en bra plats o ta massa bra bilder.

stämningen i stan är helt otrolig! gick till träningen o hem innan o det är fullt med folk överallt. alla affärer är stängda. man har ställt upp mat- och godisstånd överallt och det luktar bara gott av sockervadd o brända mandlar. ett litet tivoli är igång hela tiden o man hör orkestrar spela lite här o där. människor som ska vara med i paraden senare gick omkring utklädda redan. det är bara fest-och karnevalstämning! helt underbart!

lite senare runt sex tiden ikväll kommer de sätta eld på ett stort bål o överst står en snögubbe som kallas för böögg. tanken är att huvudet på snögubben ska explodera! ju snabbare huvudet exploderar desto finare sommar kommer det bli! då hoppas vi på att huvudet exploderar snabbt ikväll. bilder kommer lite senare. ni får hålla er till tåls med barnparadens lilla böögg.

bild: privat

Kommentarer
Postat av: Sandra

vad har du bestämt dig för?

neeeej! trååååkigt. därför måste jag lita mer på mina instinkter! blir ingen mer växjö festande för min del iaf. förutom en grej den 22 maj när veronica maggio + andra spelar på universitetscampuset :P

2009-04-20 @ 21:29:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0